Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Golden Yellow'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula 'Cairo Golden Yellow' is een vaste plant met heldergele bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallende gouden kleur en bloeien in het vroege voorjaar. Deze Primula houdt van een vochtige grond en een plekje in de halfschaduw. De plant is geschikt voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker. Primula 'Cairo Golden Yellow' is een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Golden Yellow' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een vaste plant die in het voorjaar opnieuw blad zal vormen.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Hij kan prima overleven in de Nederlandse winter en heeft geen extra bescherming nodig tegen vorst. Zorg er wel voor dat de grond goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Golden Yellow' is een makkelijk te onderhouden tuinplant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Het vereist regelmatig water geven en lichte bemesting om gezond te blijven. Het is een winterharde plant die bloeit vanaf het vroege voorjaar tot in de zomer.

  Doorgaans zijn Primula's bodembedekkers en zullen ze zich verspreiden, dus houd rekening met voldoende ruimte. Plant ze ongeveer 20-30 cm uit elkaar voor een mooi en vol resultaat. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om te groeien en zich te vermenigvuldigen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Golden Yellow' groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. In de schaduw zal de groei minder optimaal zijn en kan de bloei worden beïnvloed. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar deze voldoende zonlicht krijgt.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid kan dat betekenen dat de plant één tot twee keer per week water nodig heeft. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen, maar ook niet te laten verdrinken.

  Ja, Primula's staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun heldere bloemen en zoete nectar. Deze eigenschap maakt ze een waardevolle toevoeging aan elke tuin om bestuivers aan te trekken en te ondersteunen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Golden Yellow' is een populaire tuinplant die aantrekkelijk is voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Hierdoor kan deze plant bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin. Het is een kleurrijke toevoeging die zorgt voor een levendige en gezonde tuinomgeving.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart en april en bloeit ongeveer 4 tot 6 weken lang.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Golden Yellow' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij wordt blootgesteld aan de volle zon.

  Nee, Primula's zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te eten. Het beste is om ze alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, Primula planten staan erom bekend geluiden te dempen dankzij hun dichte bladeren en kussenachtige groeiwijze. Deze eigenschap maakt ze ideaal voor het creëren van een rustige en stille omgeving in uw tuin of op uw balkon.

 • Na de bloei moeten de uitgebloeide bloemstelen worden verwijderd door ze weg te knippen. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. De plant kan ook worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan de Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Golden Yellow', houd de grond licht vochtig maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de plant om de bladeren droog te houden en rot te voorkomen. Geef in de winter minder water, omdat de plant dan in rustperiode is.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Golden Yellow' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding om de plant gezond te houden.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Golden Yellow' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot zure pH. Zorg ervoor dat de grond licht en humusrijk is, en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het is ook aan te raden om de grond regelmatig te bemesten met organische meststoffen voor optimale groei en bloei.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Golden Yellow' gedijt het best op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en houd de grond vochtig, maar niet te nat. Bescherm de plant tegen felle zon en droge wind.

  Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door hem te bedekken met een laag mulch of bladeren. Je kunt ook speciale plantenbeschermhoesjes gebruiken of de plant verplaatsen naar een beschutte plek tijdens de winter. Zorg ervoor dat de grond rond de plant goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal van maart tot september. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus zorg ervoor dat de plant niet te veel meststoffen krijgt.

  Het is aan te raden om de bodem rondom de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Dit helpt bij het vasthouden van vocht en voedingsstoffen, en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en laat ruimte rondom de stam van de plant vrij.

  De Primula heeft graag een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Golden Yellow' kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende water zodat deze gezond blijft en minder vatbaar is voor ongedierte.

 • Omschrijving

  Primula 'Cairo Golden Yellow' is een vaste plant met heldergele bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallende gouden kleur en bloeien in het vroege voorjaar. Deze Primula houdt van een vochtige grond en een plekje in de halfschaduw. De plant is geschikt voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker. Primula 'Cairo Golden Yellow' is een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.