Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Red'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Red' is een laagblijvende vaste plant met opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een heldere rode kleur en bloeien in het vroege voorjaar. De bladeren zijn groen en vormen een compacte rozet. Deze Primula houdt van een vochtige en goed doorlatende bodem en is ideaal voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Het is een winterharde plant die goed gedijt in halfschaduw tot volle zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Red' is niet groenblijvend. Het is een niet-groenblijvende tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest.

  De plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst om schade te voorkomen. Deze plant is ideaal voor in de tuin, maar kan ook in potten worden geplant.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Red' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende vochtige grond en een halfschaduw tot schaduwrijke locatie. Bemest de plant af en toe met organische meststoffen voor optimale groei en bloei.

  De Primula heeft ongeveer 20 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en gezond te blijven. Plaats de Primula op een plek waar genoeg licht en lucht circulatie is.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Red' groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg voor voldoende licht voor optimale groei en bloei.

  De Primula plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid.

  Ja, Primula's zijn bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze planten zijn ideaal voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin en het aantrekken van nuttige bestuivers. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor insecten.

  Primula's trekken bijen en andere bestuivers aan, wat gunstig is voor de biodiversiteit in de tuin. Ze zorgen voor kleur en leven in de tuin, wat kan helpen om een gezonde en gevarieerde plantenpopulatie aan te trekken. Als inheemse soorten worden gekozen, kan dit bijdragen aan het behoud van lokale planten en dieren.

  De Primula bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei. De bloeiperiode van de Primula duurt gemiddeld 2 tot 4 weken. De plant is vooral bekend om zijn kleurrijke en kenmerkende bloemen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Red' kan goed tegen de volle zon en zal goed groeien op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Red' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege de decoratieve bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Primula plant heeft geluidsdempende eigenschappen en kan helpen bij het reduceren van omgevingsgeluid in de tuin of binnenruimtes.

 • Je kunt dode bloemen en bladeren verwijderen om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar alle oude bladeren weg om ruimte te maken voor nieuwe groei. Verwijder ook eventuele lelijke of beschadigde bladeren tijdens het groeiseizoen.

  Geef regelmatig water aan de primula in de winter, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doordrenkt. Gebruik bij voorkeur regenwater of kalkarm water om de plant te besproeien.

  Voor de Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Red' is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een goede groei en bloei.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Red' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en een goede luchtigheid heeft. Zorg voor een neutrale tot zure bodem pH voor optimale groei en bloei.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Red' gedijt het beste op een standplaats in halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen met een laag mulch of bladeren om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind en extreme kou. Als de plant in een pot staat, kan deze het best naar een beschutte plek worden verplaatst tijdens koude wintermaanden.

  De Primula vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge perioden. Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om te bemesten met een algemene meststof om gezonde groei en bloei te stimuleren. Gebruik een meststof met een hoger kaliumgehalte voor een rijkere bloei. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar een laagje mulch rond de planten aan te brengen. Dit helpt om vocht vast te houden, wortels te beschermen tegen de kou en het onkruid te onderdrukken. Het kan bijdragen aan de algemene gezondheid en groei van de planten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is neutraal tot licht zuur (pH 6-7). Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de gezondheid en vitaliteit van tuinplanten verbeteren.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Red', kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Het regelmatig controleren van de plant op aanwezigheid van plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook bijdragen aan de bestrijding van ongedierte. Het is belangrijk om preventief te werk te gaan en de plant op een goede standplaats te zetten waar hij voldoende licht en lucht ontvangt.

 • Omschrijving

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Red' is een laagblijvende vaste plant met opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een heldere rode kleur en bloeien in het vroege voorjaar. De bladeren zijn groen en vormen een compacte rozet. Deze Primula houdt van een vochtige en goed doorlatende bodem en is ideaal voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Het is een winterharde plant die goed gedijt in halfschaduw tot volle zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.