Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Rose'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula 'Cairo Rose' is een compacte vaste plant met donkergroene bladeren en bloemen in een prachtige roze kleur. De bloemen hebben een opvallende gele oog en bloeien in het vroege voorjaar. Deze Primula is perfect voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. 'Cairo Rose' houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. Het is een winterharde plant die jaar na jaar terugkomt met een kleurrijke bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Primula's zijn grotendeels groenblijvend in de winter, maar kunnen hun bladeren verliezen in strenge omstandigheden. Het is aan te raden om wat bescherming te bieden tijdens koud weer. Deze planten zijn over het algemeen winterhard en kunnen goed gedijen in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Overwinteren op een beschutte plek kan de plant helpen overleven.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Rose' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft behoefte aan een licht vochtige grond en een plekje in de halfschaduw. Regelmatig water geven en uitgebloeide bloemen verwijderen helpt de plant gezond te houden.

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Rose' heeft ongeveer 15 tot 20 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en bloeien. Plant ze op een afstand van ongeveer 15 tot 30 centimeter van elkaar voor een optimaal resultaat.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Rose' gedijt goed in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Deze planten zijn gewend om in halfschaduw te groeien en zullen goed gedijen onder bomen of naast hoge struiken. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en je zult beloond worden met prachtige bloemen.

  De Primula Acaulis Grp heeft regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, dus geef de plant gemiddeld 2-3 keer per week water. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  Ja, primula's trekken vlinders en bijen aan vanwege hun heldere bloemen en zoete nectar. Ze zijn dus zeer aantrekkelijk voor bestuivende insecten in de tuin.

  Primula's zijn goede planten voor biodiversiteit omdat ze vlinders en bijen aantrekken met hun bloemen. Ze dragen bij aan de bestuiving van andere planten in de tuin en zorgen voor een gevarieerd ecosysteem. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Rose' bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Rose' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, de Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Rose' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en moet niet geconsumeerd worden. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid als het wordt ingenomen.

  Ja, sommige planten hebben geluidsdempende eigenschappen, maar het is niet de primaire functie van een plant. Over het algemeen kan een dichte beplanting helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Het effect hangt echter af van verschillende factoren zoals de locatie en dichtheid van de beplanting.

 • Primula's hoeven meestal niet gesnoeid te worden, tenzij dode of beschadigde bladeren of bloemstengels verwijderd moeten worden. In de lente kunnen oude bloemstelen worden afgeknipt om de plant er netjes uit te laten zien. Verwijder regelmatig oude bladeren om de groei van nieuwe bladeren te bevorderen.

  Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd dat de plant verdrinkt door te veel water te geven.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Rose' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg voor een pH-neutrale tot zurige grond en herplant de Primula elk jaar om de groei te bevorderen. Deze plant vereist regelmatig bemesten en water geven om gezond te blijven.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Rose' gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed vocht kan vasthouden. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Rose' staat het liefst op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende bodem, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. Deze tuinplanten gedijen goed in vochtige, koele omstandigheden.

  Het is belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst in de winter. Je kunt de plant bedekken met stro, bladeren of een speciale plantenhoes. Zorg er daarnaast voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef regelmatig water in droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Deze plant profiteert van een regelmatige bemesting met een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen eens in de paar weken te bemesten. Gebruik een meststof met een evenwichtige NPK-verhouding voor optimale groei en bloei.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen in de herfst om de wortels te beschermen tegen vorst. Mulch helpt ook om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant komt.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Rose' doet het goed in zure tot neutrale bodems met een pH tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de plant gezond te houden. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op insecten zoals bladluizen of slakken. Bij een plaag kan natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kan een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel worden gebruikt om de plant te beschermen tegen schadelijke insecten.

 • Omschrijving

  Primula 'Cairo Rose' is een compacte vaste plant met donkergroene bladeren en bloemen in een prachtige roze kleur. De bloemen hebben een opvallende gele oog en bloeien in het vroege voorjaar. Deze Primula is perfect voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. 'Cairo Rose' houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. Het is een winterharde plant die jaar na jaar terugkomt met een kleurrijke bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.