Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Burgundy'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Primula 'Eclipse Burgundy' is een compacte en winterharde plant met diep paarse bloemen die opvallend contrasteren met het donkere blad. De bloemen bloeien in het vroege voorjaar en trekken bijen en vlinders aan. Deze Primula is ideaal voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker. Het is een gemakkelijk te kweken plant die weinig onderhoud nodig heeft. De 'Eclipse Burgundy' voelt zich het best op een plekje in de halfschaduw met vochtige, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula's verliezen hun bladeren in de winter en zijn dus niet groenblijvend. Het zijn overblijvende planten die elk jaar opnieuw groeien vanuit de wortels. Ze zijn vooral populair vanwege hun vrolijke bloemen in het voorjaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, deze plant is relatief gemakkelijk te onderhouden en vereist geen speciale zorg. Het vereist regelmatig water geven en een beetje meststoffen tijdens het groeiseizoen. Het is ook belangrijk om de dode bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De Primula heeft ongeveer 15 tot 20 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien. Geef de plant ook genoeg licht en voldoende water.

  Ja, Primula's gedijen over het algemeen goed in de schaduw. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft en de plant niet te veel direct zonlicht krijgt. Let op te veel concurrentie van andere planten in de schaduw.

  De Primula plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 2-3 keer per week water. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt.

  Ja, de Primula trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het aantrekken van nuttige bestuivers.

  Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Burgundy' trekt bijen en vlinders aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt voor kleur en variatie in de tuin, wat weer verschillende soorten dieren kan aantrekken. Het is daarom een goede toevoeging voor een biodiverse tuin.

  De Primula 'Eclipse Burgundy' bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Burgundy' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende vochtigheid en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, de Primula planten zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek geteeld zijn voor consumptie om gezondheidsrisico's te voorkomen. Het is raadzaam om geen tuinplanten te koken of te eten.

  Ja, veel planten hebben geluidsdempende eigenschappen door hun bladeren en stelen die geluidsgolven absorberen. De Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Burgundy' kan mogelijk ook bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het balkon. Het is echter niet de meest effectieve plant om geluid te dempen, er zijn andere planten die beter geschikt zijn voor dit doel.

 • De Primula plant heeft geen specifieke snoei nodig. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Burgundy' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  De Primula gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd het gebruik van zware kleigrond om wateroverlast te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Burgundy' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vochtigheid. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal en licht zuur tot neutraal is. Vermijd te natte of te droge grond, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Burgundy' heeft een voorkeur voor een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Deze plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tijdens warme periodes.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en vocht. Je kunt de plant bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, want dit kan leiden tot wortelrot.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Burgundy' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor vochtige grond en geef regelmatig water. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Eclipse Burgundy' heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een organische meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Bemest de plant volgens de aanwijzingen op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Het is raadzaam om een laagje mulch aan te brengen rond de plant om het vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt.

  Deze plant groeit het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7.0 is ideaal voor de optimale groei van deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen voor een gezonde groei.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze tuinplanten kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het gebruik van insectenwerende planten of het regelmatig controleren en verwijderen van ongedierte. U kunt ook overwegen om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken of handmatig ongedierte te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van uw planten te controleren en indien nodig actie te ondernemen om schade door ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Primula 'Eclipse Burgundy' is een compacte en winterharde plant met diep paarse bloemen die opvallend contrasteren met het donkere blad. De bloemen bloeien in het vroege voorjaar en trekken bijen en vlinders aan. Deze Primula is ideaal voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker. Het is een gemakkelijk te kweken plant die weinig onderhoud nodig heeft. De 'Eclipse Burgundy' voelt zich het best op een plekje in de halfschaduw met vochtige, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.