Primula (Acaulis Grp) 'Salome Red'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula (Acaulis Grp) 'Salome Red' er en kompakt og lavtliggende plante med klare røde blomster. Blomsterne har en markant farve og blomstrer tidligt om foråret. Denne Primula trives godt i fugtig og veldrænet jord på et sted i halvskygge. 'Salome Red' er et smukt supplement til grænser, stenbede eller som bunddække. Denne plante tiltrækker også bier og sommerfugle.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Primula (Acaulis Grp) 'Salome Red' er en løvfældende plante og taber sine blade om vinteren. Det er ikke en stedsegrøn plante. Det er vigtigt at tage hensyn til dette ved pleje af planten.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -10 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost i vintermånederne. Sørg for en god dræning for at minimere risikoen for frostskader.

  Ja, Primulaer er generelt lette at vedligeholde. De har brug for regelmæssig vanding og blomstrer bedst i halvskygge. Planterne bør plantes i fugtig og veldrænet jord.

  Primulaer har brug for lidt plads til at vokse og sprede sig. Sørg for ca. 20-30 cm mellem hver plante. Husk, at de kan formere sig og har brug for plads til at trives.

  Ja, Primula (Acaulis Grp) 'Salome Red' trives godt i skyggen. Det er vigtigt at holde planten tilstrækkeligt fugtig og regelmæssigt gøde for optimal vækst. Generelt trives denne plante godt i skyggefulde miljøer.

  Primulaen har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men lad ikke planten stå i våd jord for længe. Generelt set kan planten have brug for vanding en gang om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de dybt røde blomster og nektaren, de indeholder. Det er en god blomst at plante i haver, der ønsker at tiltrække sommerfugle og bier.

  Primula tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. De kan også være en fødekilde for visse insekter og fugle. Det er vigtigt at have forskellige plantearter i haven for en sund biodiversitet.

  Primula blomstrer normalt i marts og april månederne. Blomstringen kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Primulaer fra Acaulis gruppen (som 'Salome Red') kan ikke lide direkte sollys. De foretrækker et sted i delvis skygge til skygge. Plant dem et sted, hvor de har lidt beskyttelse mod den skarpe sol.

  Nej, Primula (Acaulis Grp) 'Salome Red' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Det er bedst at bruge denne plante kun som dekoration i haven.

  Ja, mange planter har en lyddæmpende effekt, fordi de absorberer og reflekterer lyden. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj. Planter med store blade og tæt løv har generelt en større lyddæmpende effekt.

 • Primulaer kan beskæres efter blomstring for at holde planten sund og bevare formen. Fjern døde blade og blomststængler for at fremme ny vækst. Overvoksende planter kan beskæres for at holde formen og størrelsen under kontrol.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå at planten står konstant med dens rødder i vand.

  Denne plante trives godt i fugtig pottemuld med god dræning. Sørg for, at pottemulden er let sur til neutral. En organisk pottemuld kan fremme plantens vækst og blomstring.

  Primula trives bedst i fugtig, veldrænet jord med en neutral eller sur pH-værdi. En organisk, humusrig jord vil fremme vækst og blomstring. Det er vigtigt at gøde jorden regelmæssigt for at holde planterne sunde.

  Primula (Acaulis Grp) 'Salome Red' har brug for en placering i halvskygge eller skygge. Sørg for fugtig og veldrænet jord. Undgå skarpt sollys og ekstreme temperaturer.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost og fugt. Du kan for eksempel dække planten med blade eller et let lag muld. Sørg for, at planten ikke står for vådt i kolde perioder.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding og foretrækker et sted med halvskygge til skygge. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny blomstring. Tilføj organisk gødning om foråret for en sund vækst.

  For haveplanter som Primulaer er det vigtigt at bruge organiske gødninger, såsom kompost eller gødning. Gød planten om foråret for en sund vækst og blomstring. Sørg for, at gødningen fordeles jævnt omkring planten.

  Mulch er et lag af organisk materiale, der lægges omkring planten for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Det beskytter rødderne mod temperatursvingninger og forbedrer jordens struktur. Det kan bestå af kompost, blade, træflis eller halm.

  Primula (Acaulis Grp) 'Salome Red' trives bedst i sur jord. Den optimale surhedsgrad for denne plante ligger mellem 5,5 og 6,5 på pH-skalaen. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi, før du planter denne plante i haven.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du udføre regelmæssige inspektioner for at opdage skadedyr tidligt. Det er vigtigt at fjerne inficerede blade eller dele af planten og sørge for god luftcirkulation for at forhindre skimmelsvækst. Naturlige fjender som mariehøns kan også hjælpe med at bekæmpe skadedyr i haven.

 • Beskrivelse

  Primula (Acaulis Grp) 'Salome Red' er en kompakt og lavtliggende plante med klare røde blomster. Blomsterne har en markant farve og blomstrer tidligt om foråret. Denne Primula trives godt i fugtig og veldrænet jord på et sted i halvskygge. 'Salome Red' er et smukt supplement til grænser, stenbede eller som bunddække. Denne plante tiltrækker også bier og sommerfugle.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.