Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula 'Salome Rose' er en flerårig plante med smukke, lyserøde blomster, der blomstrer om foråret. Blomsterne har en iøjnefaldende farve og blomstrer i tætte klynger over det grønne løv. Denne Primula tilhører Acaulis Gruppen, hvilket betyder, at den har en kompakt vækstform og forbliver lav ved jorden. 'Salome Rose' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og klarer sig godt i bede eller som bunddække. Det er en populær plante blandt haveejere på grund af dens smukke blomster og lette pasning.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Primulaer mister deres blade om vinteren. De er løvfældende planter, der danner nye blade om foråret. Disse planter er derfor ikke stedsegrønne.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved hård frost. Det er en ideel plante til haven.

  Ja, Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' er generelt nem at vedligeholde. Sørg for tilstrækkeligt med vand og en lys placering, og fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Denne plante kræver ikke meget speciel pleje og er velegnet til haven.

  Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' har brug for cirka 20 centimeter plads for at vokse godt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft for at forblive sund. Tag også hensyn til plantens vækst i fremtiden.

  Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' trives bedst på et sted med halvskygge til skygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt lys, men direkte sollys kan være skadeligt. Sørg for et beskyttet sted i haven, hvor planten kan trives.

  Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Det anbefales at holde jorden let fugtig, men ikke gennemblødt. Tjek regelmæssigt om jorden føles tør, før du giver vand igen.

  Ja, Primulaer er kendt som sommerfugl- og bielokkende planter på grund af deres farverige blomster og søde nektar. Denne egenskab gør dem attraktive for bestøvere i haven. I tilfældet med Primula 'Salome Rose', med dens lyserøde blomster, vil sommerfugle og bier helt sikkert blive tiltrukket.

  Ja, Primulaer er gode for biodiversiteten, fordi de tiltrækker bier og andre bestøvere med deres blomster. De tilføjer farverige elementer til haven og giver føde til insekter. Da de er vinterhårdføre, kan de blomstre år efter år og bidrage til mangfoldigheden i haven.

  Primulaen blomstrer i månederne marts, april og maj. Blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' tolererer generelt godt fuld sol, men tåler også let skygge. Det er dog vigtigt at give denne plante tilstrækkeligt med vand, især under varme perioder.

  Nej, Primula-planter er ikke spiselige og kan være giftige ved indtagelse. Det anbefales ikke at spise disse planter. Det er bedst at bruge planter og blomster i haven kun til dekoration.

  Ja, Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' har lyddæmpende egenskaber på grund af de tætte blade og blomster. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj i en have eller på en terrasse.

 • For at kunne nyde smukke blomster igen næste år, er det en god idé at fjerne visne blomster regelmæssigt. Beskær døde eller beskadigede blade og sørg for, at planten ikke lider af for meget skygge. Giv planten tilstrækkelig plads til at udvikle sig.

  Primulaen skal have regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men undgå at rødderne står for længe i vand. Det er vigtigt at vande ved rødderne og ikke på bladene for at undgå skimmeldannelse.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for en let fugtig jord og undgå vandbegrænsninger. Giv planten regelmæssig næring i vækstsæsonen.

  Primula elsker en godt drænet jord, der er rig på humus og fugtig. Sørg for, at jorden ikke bliver for tør, men undgå samtidig, at den bliver vandfældende. En sur til neutral pH-værdi er ideel for væksten af denne plante.

  Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for, at planten er beskyttet mod skarp eftermiddagssol. Planten foretrækker også en fugtig, veldrænet jord.

  For at komme godt igennem vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost. Dette kan gøres ved at bruge mulch såsom blade eller halm rundt om planten. Det kan også hjælpe at dække planten med et fleece eller en speciel vinterhue.

  Primulaen har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for god dræning i jorden og undgå at rødderne bliver for våde. Fjern visne blomster for at fremme blomstringen.

  Haveplanter som disse kan årligt gødes med en organisk gødning om foråret for at fremme vækst og blomstring. Brug en gødning specielt til blomstrende planter for at stimulere en sund og farverig blomstring. Overgødning kan føre til for meget bladfornyelse og nedsat blomstring, så følg den anbefalede dosering på emballagen.

  At mulche omkring planten hjælper med at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis. Det bedste tidspunkt at mulche er om foråret eller efteråret.

  Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' trives bedst i en sur til neutral jord med en pH på ca. 5,5 til 7,0. Det er vigtigt at sikre, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men også veldrænet. Justeringer af jorden kan være nødvendige for at opretholde den korrekte surhedsgrad.

  Til bekæmpelse af skadedyr på havplanter som primula kan naturlige løsninger som brug af rovdyr som mariehøns eller snyltehvepse anvendes. Det er også muligt at bruge en naturlig neemolie spray til at holde skadedyr væk. At kontrollere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr og manuelt fjerne dem er også en effektiv metode.

 • Beskrivelse

  Primula 'Salome Rose' er en flerårig plante med smukke, lyserøde blomster, der blomstrer om foråret. Blomsterne har en iøjnefaldende farve og blomstrer i tætte klynger over det grønne løv. Denne Primula tilhører Acaulis Gruppen, hvilket betyder, at den har en kompakt vækstform og forbliver lav ved jorden. 'Salome Rose' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og klarer sig godt i bede eller som bunddække. Det er en populær plante blandt haveejere på grund af dens smukke blomster og lette pasning.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.