Hyacinthus orientalis 'Woodstock'

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hyacinthus orientalis 'Woodstock' is een prachtige en geurige lentebloem met dieppaarse bloemtrossen. De bloemen zijn dicht op elkaar gegroepeerd en hebben een intense en zoete geur die tuinen vult. De 'Woodstock' variant heeft een diepe en rijke kleur paars die een opvallende aanvulling vormt in bloembedden en borders. De plant groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Hyacinten zijn geliefd om hun kleurrijke bloemen en sterke geur en de 'Woodstock' variant is daar geen uitzondering op.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Hyacinten zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereisen minimale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt en regelmatig bemest wordt. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei.

  Ja, de Hyacinthus orientalis 'Woodstock' heeft veel direct zonlicht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant dus het liefst op een plek met veel licht, zoals bij een raam op het zuiden. Onvoldoende licht kan ervoor zorgen dat de plant niet goed groeit en zijn bloemen niet goed ontwikkelt.

  Hyacinten hebben regelmatig water nodig, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet doorweekt. In de lente en zomer kan het nodig zijn om iets vaker water te geven.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met voldoende licht maar vermijd te felle zon. Het liefst groeit deze plant op een plek met halfschaduw.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 21 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht.

  De Hyacinthus orientalis 'Woodstock' bloeit meestal in de maanden maart tot mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, hyacinten hebben de mogelijkheid om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in voedingsstoffen. Het is echter niet de meest effectieve luchtzuiverende plant. Het is vooral bekend om zijn geurige bloemen en decoratieve waarde.

  De Hyacinthus orientalis 'Woodstock' gedijt het best op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om deze temperatuurrange aan te houden voor een gezonde ontwikkeling.

 • Het is belangrijk om de bloemstengels na de bloei af te knippen om de plant energie te laten besparen voor het volgende groeiseizoen. Verwijder ook dode bladeren en zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat voor voldoende luchtcirculatie. Geef de plant na het snoeien wat extra voeding om de groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Vermijd water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De Hyacinthus orientalis 'Woodstock' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een mix van potgrond en wat grof zand kan helpen om de waterafvoer te verbeteren.

  Hyacinthus orientalis 'Woodstock' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  De plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven wanneer de grond droog aanvoelt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef in het voorjaar wat extra voeding voor een goede groei.

  Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te stoffen met een vochtige doek om de plant schoon te houden. Verwijder ook dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, maar gebruik gewoon water om de bladeren schoon te maken.

  Hyacinthus orientalis 'Woodstock' houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een kamer met veel natuurlijk licht, zoals voor een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt voor een goede groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Wanneer de plant te koud staat, kan dit de groei en bloei belemmeren.

  De luchtvochtigheid voor de plant moet matig zijn, zo'n 40-60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van het blad, terwijl een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmel- en infectieproblemen. Besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De Hyacint gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren door kalk toe te voegen. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Hyacinthus orientalis 'Woodstock' heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een gebalanceerde meststof speciaal voor bloeiende planten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Hyacinthus orientalis 'Woodstock' is een prachtige en geurige lentebloem met dieppaarse bloemtrossen. De bloemen zijn dicht op elkaar gegroepeerd en hebben een intense en zoete geur die tuinen vult. De 'Woodstock' variant heeft een diepe en rijke kleur paars die een opvallende aanvulling vormt in bloembedden en borders. De plant groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Hyacinten zijn geliefd om hun kleurrijke bloemen en sterke geur en de 'Woodstock' variant is daar geen uitzondering op.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.