Narcissus (Cyclamineus Grp) 'February Gold'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Narcissus (Cyclamineus Grp) 'February Gold' is een lentebloeiende bolplant met opvallende gele bloemen en een klein trompetvormig centrum. De bloemen verschijnen vaak al in februari en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. Deze Narcissus soort heeft smalle bladeren die buigen naar beneden en groeit het beste in goed doorlatende grond op een zonnige plek. 'February Gold' is een charmante en makkelijk te verzorgen plant die bijen en vlinders aantrekt en een mooie toevoeging is aan borders, rotstuinen en containers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Narcissus planten zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze hebben niet veel water nodig en gedijen goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat ze voldoende zonlicht krijgen voor een optimale groei.

  Ja, Narcissus (Cyclamineus Grp) 'February Gold' heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek waar hij dagelijks ten minste 6 uur direct zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt, dit kan verbranding veroorzaken.

  De Narcissus 'February Gold' moet één keer per week water krijgen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Tijdens de groeiperiode in het voorjaar kan de plant wat meer water nodig hebben.

  De Narcissus 'February Gold' houdt van veel licht, maar direct zonlicht kan schadelijk zijn en de bloemen doen verwelken. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt.

  Ja, Narcissus houdt van warmte en gedijt het best bij kamertemperatuur. Het is belangrijk dat de plant niet te koud staat, vooral tijdens de bloeiperiode. Het is dus aan te raden om de plant op een warme en lichte plek in huis te zetten.

  De Narcissus bloeit in de maanden februari en maart. De bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Ja, Narcissus planten zijn niet luchtzuiverend, maar ze kunnen wel een frisse en gezellige sfeer in huis brengen. Het is aan te raden om in huis ook andere luchtzuiverende planten te plaatsen zoals de Sansevieria en de Areca palm voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, Narcissus 'February Gold' staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimaal te groeien.

 • Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemstelen worden afgeknipt. Laat het loof van de plant staan totdat het geel wordt en vanzelf afsterft. Op dat moment kan het loof worden afgeknipt tot 5-10 cm boven de grond. Verwijder geen bladeren voordat ze volledig zijn afgestorven, omdat de plant hierdoor voedingsstoffen kan opslaan voor het volgende groeiseizoen.

  De Narcis houdt van vochtige grond, maar verdraagt geen wateroverlast. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, en zorg ervoor dat het overtollige water weg kan lopen uit de pot. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende water krijgt om gezond te blijven.

  De Narcissus 'February Gold' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel een speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten om de plant optimaal te laten groeien.

  De Narcissus plant groeit het beste in goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  De Narcissus 'February Gold' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de bloeiperiode. Verwijder regelmatig verdorde bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Zet de Narcissus op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Het verwijderen van dode bladeren en bloemen is belangrijk om de plant er verzorgd uit te laten zien. Gebruik een zachte borstel of een vochtige doek om stof en vuil van de bladeren af te vegen. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond om de gezondheid ervan te behouden.

  De Narcissus 'February Gold' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Narcissus (Cyclamineus Grp) 'February Gold' gedijt het beste bij kamertemperatuur tussen de 15-20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de directe tocht en hete zon te houden om optimale groei te bevorderen. Temperaturen onder de 10 graden Celsius kunnen de groei van de plant belemmeren.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Narcissus 'February Gold' moet tussen de 40% en 60% liggen voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Narcissus (Cyclamineus Grp) 'February Gold' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6.0 en 7.0. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om regelmatig te testen en indien nodig de pH van de bodem aan te passen.

  Voor een optimale groei en bloei van deze plant is het aan te raden om deze in het voorjaar te bemesten met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoog fosforgehalte om de vorming van bloemknoppen te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op.

 • Omschrijving

  De Narcissus (Cyclamineus Grp) 'February Gold' is een lentebloeiende bolplant met opvallende gele bloemen en een klein trompetvormig centrum. De bloemen verschijnen vaak al in februari en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. Deze Narcissus soort heeft smalle bladeren die buigen naar beneden en groeit het beste in goed doorlatende grond op een zonnige plek. 'February Gold' is een charmante en makkelijk te verzorgen plant die bijen en vlinders aantrekt en een mooie toevoeging is aan borders, rotstuinen en containers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.