Hibiscus rosa-sinensis Sunny Toledo

Hibiscus rosa-sinensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Toledo is een prachtige bloeiende plant met helderrode bloemen met een geel hartje. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren die contrasteren met de felgekleurde bloemen. Hibiscus rosa-sinensis Sunny Toledo is een compacte struik die goed gedijt in warme en zonnige omgevingen. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin of op het balkon. Deze plant vereist regelmatig water geven en kan binnenshuis gehouden worden als hij voldoende zonlicht krijgt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Toledo is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een lichte plek, uit direct zonlicht. Zorg voor een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny Toledo heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel natuurlijk licht, zoals nabij een raam op het zuiden of westen. Vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding te voorkomen.

  De Hibiscus plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten een beetje opdrogen.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Toledo houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht op de bladeren om verbranding te voorkomen. Plaats de plant daarom op een plek waar hij wel indirect zonlicht ontvangt en niet te warm staat. Houd de standplaats van de plant goed in de gaten om te zien of hij zich prettig voelt.

  Ja, Hibiscus planten houden van warmte en zullen gedijen bij temperaturen boven de 18°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om een gezonde groei te bevorderen. Koude temperaturen kunnen schade aan de plant veroorzaken.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Toledo bloeit meestal van mei tot september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny Toledo is een luchtzuiverende kamerplant. Het kan helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Het is belangrijk om de plant regelmatig te onderhouden en te verzorgen voor optimale luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny Toledo gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor optimale groei en bloei van de plant. Het is daarom aan te raden om de plant op een dergelijke locatie te plaatsen.

 • Het snoeien van de Hibiscus is het beste om te doen na de bloeiperiode, dit bevordert nieuwe groei en bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de vorm van de plant in de gaten tijdens het snoeien. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. Laat de bovenste laag van de grond iets opdrogen tussen de gietbeurten door. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Toledo gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Houd de grond vochtig door regelmatig water te geven, vooral tijdens warmere maanden. Bemest de plant eens per maand tijdens het groeiseizoen voor optimale groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek of spons. Je kunt de bladeren ook afspoelen onder lauwwarm water om ze schoon te maken. Vermijd daarbij om de bloemen nat te maken.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Toledo heeft veel licht nodig en groeit het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht ontvangt en vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Toledo gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden, aangezien dit de groei kan belemmeren. Het is ook aan te raden om de plant in de winter op een warme plek te zetten om bevriezing te voorkomen.

  De plant vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Zorg voor een luchtvochtigheidsniveau van ongeveer 60-70%, bijvoorbeeld door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Houd de plant uit de buurt van tocht en droge lucht om uitdroging te voorkomen.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Toledo heeft een lichte voorkeur voor zure grond, met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met de juiste meststoffen. Te zure of te basische grond kan de groei van de plant belemmeren.

  De Hibiscus heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur met een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de wortels te voorkomen. Het is belangrijk om de plant na bemesting voldoende water te geven om de voedingsstoffen goed op te kunnen nemen.

 • Omschrijving

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Toledo is een prachtige bloeiende plant met helderrode bloemen met een geel hartje. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren die contrasteren met de felgekleurde bloemen. Hibiscus rosa-sinensis Sunny Toledo is een compacte struik die goed gedijt in warme en zonnige omgevingen. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin of op het balkon. Deze plant vereist regelmatig water geven en kan binnenshuis gehouden worden als hij voldoende zonlicht krijgt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.