Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza

Hibiscus rosa-sinensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza is een struik met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende, grote bloemen in een heldere gele kleur. De bloemen hebben een prachtige dubbele bloemvorm en bloeien gedurende de zomer en herfst. Deze plant gedijt goed in een zonnige locatie en heeft regelmatig water nodig, maar moet ook goed kunnen afwateren. De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza is een mooie aanvulling in de tuin of op het terras en trekt vlinders en bijen aan met zijn opvallende bloemen. Het is een exotische en kleurrijke plant die zorgt voor een tropische sfeer in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden en heeft niet veel speciale verzorging nodig. Zorg ervoor dat hij voldoende zonlicht krijgt en geef regelmatig water. Af en toe bemesten kan helpen om de bloei te stimuleren.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht ontvangt.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza heeft wekelijks water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas de watergift hierop aan.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza houdt van veel zonlicht, dus het is aan te raden om hem op een plek te zetten waar hij veel zonuren krijgt. Vermijd echter direct zonlicht tijdens de warmste uren van de dag om verbranding te voorkomen. Zorg voor een lichte en zonnige standplaats voor een gezonde groei van de plant.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza houdt van warmte. Het is belangrijk dat de plant op een warme en zonnige plek staat om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza bloeit meestal van de lente tot de herfst. De bloeiperiode kan enkele maanden duren en de bloemen zijn vaak groot en kleurrijk.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een ideale toevoeging aan je interieur als je op zoek bent naar een plant die de lucht zuivert.

  De plant Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza gedijt goed op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen.

 • Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot de gewenste vorm. Gebruik scherpe snoeischaar om een mooie snede te maken.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat er water op de bladeren blijft staan om schimmelvorming te voorkomen. Geef in de groeiperiode meer water dan in de rustperiode.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende voedingsstoffen en niet te veel water om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en wat perlite of vermiculiet kan helpen om de drainage te verbeteren.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt. Vermijd kalkrijke grond en zorg voor een lichtzure bodem met een pH-waarde van ongeveer 5,5 tot 6,5.

  De "Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza" heeft behoefte aan regelmatig water geven en voldoende licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en dode bladeren te verwijderen. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd tocht.

  U kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een zachte doek om stof te verwijderen. Besproei de bladeren regelmatig met lauw water om de luchtvochtigheid te verhogen. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza heeft veel licht nodig en is het best af op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Het kan ook goed gedijen in helder indirect licht.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza gedijt het best bij een temperatuur tussen 18-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Houd de plant uit de buurt van koude tocht en warmtebronnen zoals radiatoren.

  De plant vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien en de plant uit de buurt van tocht en droge lucht te houden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de juiste omgeving te creëren voor deze plant.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza heeft een voorkeur voor lichtzure tot neutrale bodemomstandigheden. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast.

  Kamerplanten zoals deze Hibiscus vereisen regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond en bloeiend te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoge concentratie stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant elke 2-4 weken volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza is een struik met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende, grote bloemen in een heldere gele kleur. De bloemen hebben een prachtige dubbele bloemvorm en bloeien gedurende de zomer en herfst. Deze plant gedijt goed in een zonnige locatie en heeft regelmatig water nodig, maar moet ook goed kunnen afwateren. De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Zaragoza is een mooie aanvulling in de tuin of op het terras en trekt vlinders en bijen aan met zijn opvallende bloemen. Het is een exotische en kleurrijke plant die zorgt voor een tropische sfeer in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.