Impatiens (New Guinea Grp) 4 kleuren

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Gruppen) er en populær plante på grund af dens lyse og livlige farver. Denne plante fås i forskellige farver, herunder rosa, lilla, orange og hvid. Impatiens blomster har en markant tekstur og blomstrer rigeligt hele vækstsæsonen. Plantens blade er skinnende grønne og danner en smuk baggrund for de farverige blomster. Impatiens (New Guinea Gruppen) er et glimrende valg for at tilføje farve og liv til haver, terrasser og altaner.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Impatiens er generelt lette at vedligeholde og har brug for regelmæssig vanding. De trives godt i et lyst miljø, men undgå direkte sollys. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at sikre en længere blomstringsperiode.

  Ja, planten har brug for masser af lys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Placer planten helst et sted, hvor den modtager indirekte sollys. For lidt lys kan resultere i, at planten ikke vokser ordentligt.

  Vand planten, når det øverste lag af pottemuld føles tørt. Dette sker normalt 1-2 gange om ugen, afhængigt af omgivelsesforholdene. Sørg for, at planten ikke står for vådt for at undgå rodne.

  Impatiens kan ikke lide direkte sollys og foretrækker klart, men indirekte lys. Skarpt sollys kan brænde bladene. Placér planten et sted med skygge eller halvskygge.

  Ja, Impatiens-planter elsker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk eller temperatursvingninger. Placer planten på et varmt og lyst sted i huset for optimal vækst og blomstring.

  Impatiens (New Guinea Grp) blomstrer fra maj til september, og blomstringsperioden kan vare i flere måneder.

  Ja, Impatiens planten er kendt for deres luftrensningsegenskaber og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Det er et fremragende valg til at rense luften i dit hjem eller kontor. Det fjerner skadelige stoffer og øger luftfugtigheden.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader. Det er vigtigt at placere planten et varmt og lyst sted. Placer ikke planten i direkte sollys.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære Impatienser, men du kan fjerne døde eller visne blomster for at få planten til at se velplejet ud. Prøv også at gøde og vande planten regelmæssigt for en sund vækst. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og varme for optimal blomstring.

  Giv planten regelmæssigt vand for at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Tjek regelmæssigt om jorden føles tør, før du giver mere vand. Sørg for, at planten ikke står med dens rødder i vandet.

  For den pågældende Impatiens er det vigtigt at bruge høj kvalitet pottemuld, der er godt drænet. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt for fugtighed og om nødvendigt give vand. Sørg for at holde pottemulden let fugtig, men ikke for våd.

  Det er vigtigt at sørge for en god drænende pottemuld til disse planter. Undgå for fugtig jord, da dette kan føre til rodsskade. En let og frugtbar jord med tilstrækkelige næringsstoffer vil fremme væksten og blomstringen af planten.

  Impatiens planten har brug for regelmæssig vanding, især i varmt vejr. Sørg for, at jorden har god dræning for at undgå rådne rødder. Placer planten et lyst sted, men ikke i direkte sollys.

  For at rengøre planten kan du forsigtigt fjerne støv med en blød klud eller en let sprayflaske. Brug ikke aggressive rengøringsmidler, da det kan beskadige bladene. At tørre støvet af regelmæssigt vil hjælpe med at holde planten sund og smuk.

  Planten har brug for masser af lys, helst indirekte sollys. Sæt ikke planten i direkte sollys, da det kan forårsage forbrænding af bladene. Placer planten ideelt set foran et vindue mod øst eller vest.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kraftige temperatursvingninger. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 10 grader Celsius.

  Indendørs planter som Impatiens (New Guinea-gruppen) har brug for en gennemsnitlig til høj luftfugtighed for optimal vækst. Sørg for at plante regelmæssigt vandes eller placer en luftfugter i rummet. Undgå for tør luft for at forhindre udtørring af bladene.

  Denne plante kræver en neutral til let sur jord med en pH mellem 6,0 og 7,0 for optimal vækst. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad for at sikre, at den forbliver inden for dette område. En jordtestkit kan hjælpe med dette.

  Giv planten regelmæssigt flydende gødning i vækstsæsonen. Brug en gødning, der er specielt sammensat til stueplanter. Gødninger til blomstrende planter anbefales til en god blomstring.

 • Beskrivelse

  Impatiens (New Guinea Gruppen) er en populær plante på grund af dens lyse og livlige farver. Denne plante fås i forskellige farver, herunder rosa, lilla, orange og hvid. Impatiens blomster har en markant tekstur og blomstrer rigeligt hele vækstsæsonen. Plantens blade er skinnende grønne og danner en smuk baggrund for de farverige blomster. Impatiens (New Guinea Gruppen) er et glimrende valg for at tilføje farve og liv til haver, terrasser og altaner.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.