Impatiens (New Guinea Grp) 6 kleuren

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens uit de New Guinea Groep zijn populaire kamer- en tuinplanten met opvallende bloemen in diverse kleuren. Enkele van de meest voorkomende kleuren zijn roze, paars, rood, oranje, geel en wit. De bloemen hebben een mooie, opvallende vorm en bloeien rijkelijk gedurende het seizoen. De bladeren van de plant zijn meestal groen van kleur en hebben een glanzende textuur. Impatiens uit de New Guinea Groep zijn gemakkelijk te kweken en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin of kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze planten zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben weinig speciale zorg nodig. Ze gedijen goed bij regelmatig water geven en bloeien langdurig met de juiste verzorging. Ze kunnen het beste worden geplaatst op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Deze planten hebben helder, indirect licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats ze in de buurt van een raam, maar niet in de felle zon. Te weinig licht kan leiden tot weinig bloei en langere stelen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht op te laten drogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek met indirect licht worden geplaatst. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de bloemblaadjes laten verwelken. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen felle zonnestralen.

  Ja, Impatiens houdt van warmte en doet het goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te plaatsen en te beschermen tegen koude temperaturen. Impatiens gedijt het beste bij een constante warme omgeving.

  Impatiens bloeit vanaf het voorjaar tot aan de herfst en de bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren. De bloemen blijven gedurende deze periode vaak volop bloeien en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan het interieur.

  Ja, de Impatiens plant staat bekend om zijn vermogen om lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is een opvallende en kleurrijke toevoeging aan elke kamer.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de directe tocht en felle zon te houden, om optimale groei te bevorderen. Houd de plant op een lichte en warme plek, maar vermijd direct zonlicht.

 • Om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen en verwelkte bladeren te verwijderen. Snoei de plant indien nodig om de vorm te behouden en om de groei te stimuleren. Gebruik hiervoor scherpe snoeischaar en zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft maar niet doordrenkt raakt. Controleer regelmatig of de potgrond niet uitdroogt. Geef de plant bij voorkeur water met kamertemperatuur.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige potgrond met een goede luchtdoorlatendheid. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water en voeg af en toe wat meststof toe voor een gezonde groei.

  De Impatiens (New Guinea Grp) 6 kleuren gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het regelmatig controleren van de bodemvochtigheid en het gebruik van meststoffen kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd overtollig water. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig voeding voor bloeiende planten om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatige verzorging nodig en kan worden schoongemaakt met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen voor een gezonde groei. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht omdat dit de bladeren kan beschadigen. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Het regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen boven de 30 graden Celsius of onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid, idealiter tussen de 50-70%. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien met water en de plant op een vochtige plek te plaatsen, zoals de badkamer. Zo blijven de bladeren gezond en mooi glanzend.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te meten en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal van het vroege voorjaar tot het late najaar. Gebruik een evenwichtige meststof en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig en bemest niet te vaak.

 • Omschrijving

  Impatiens uit de New Guinea Groep zijn populaire kamer- en tuinplanten met opvallende bloemen in diverse kleuren. Enkele van de meest voorkomende kleuren zijn roze, paars, rood, oranje, geel en wit. De bloemen hebben een mooie, opvallende vorm en bloeien rijkelijk gedurende het seizoen. De bladeren van de plant zijn meestal groen van kleur en hebben een glanzende textuur. Impatiens uit de New Guinea Groep zijn gemakkelijk te kweken en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin of kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.