Pelargonium (Peltatum Grp) Decora

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Peltatum Grp) Decora er en hængende plante med smukke blomster og dekorativt løv. Blomsterne er normalt i nuancer af lyserød, hvid, rød eller lilla, og de blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Bladene er grønne og runde i form, med en let glans. Denne plante trives i en solrig position og kræver regelmæssig vanding for at trives godt. Det er et populært valg til hængekurve og blomsterkasser på grund af dets overdådige blomstring og lange hængende stængler.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og bevarer deres blade året rundt. Den tilføjer farve og struktur til haven, selv i vintermånederne. Det er et smukt supplement til haven og kræver minimal pleje.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Decora er ikke vinterhårdfør og skal placeres indendørs eller beskyttes mod frost i vintermånederne. Planten kan ikke overleve ved temperaturer under 5 grader Celsius. Det er en frostfølsom plante, der trives bedst ved temperaturer mellem 15 og 25 grader Celsius.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Decora er generelt nem at holde. Sørg for tilstrækkeligt sollys, regelmæssig vanding og fodring i vækstsæsonen. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at forlænge blomstringen.

  Pelargonium Decora har brug for lidt plads til at vokse godt. Plant dem cirka 20-30 cm fra hinanden, så de får tilstrækkelig lys og luft. Sørg også for, at jorden er godt drænet.

  Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) Decora trives godt i skyggen. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkelig lys, men direkte sollys kan forårsage forbrænding. Sørg for et beskyttet sted med indirekte sollys for optimal vækst.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at den drukner. Sørg for, at jorden får lov at tørre let ud mellem vandingerne.

  Ja, plantens blomster tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres nektrige blomster og klare farver. Dette fremmer bestøvningen og biodiversiteten i haven. Det er en værdifuld tilføjelse til enhver have på grund af dets tiltrækningskraft på bestøvere.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Decora bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier og sommerfugle med sine blomster. Det kan have en positiv indvirkning på insektbestanden i haven. Det er derfor godt for biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne maj til september. Blomstringsperioden kan variere afhængigt af vejrforholdene og plejen af planten. Blomstringen kan vare i flere uger til flere måneder.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives godt i en solrig position. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under varme perioder. Sørg også for, at jorden dræner godt for at undgå rodrod.

  Nej, denne plante er giftig at indtage for både mennesker og dyr. Det anbefales ikke at spise den. Den er beregnet som en dekorativ haveplante.

  Ja, planten har en tæt vækst og kan dæmpe lyd en smule ved at absorbere det i lille skala. Dog er effekten minimal sammenlignet med specifikke lyddæmpende materialer eller træer.

 • Det er vigtigt at beskære regelmæssigt for at holde planten kompakt og sund. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede blade og blomster. Beskær også lange skud efter behov for at bevare plantens form.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i varme og tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand for længe. Giv mindre vand om vinteren, da planten er i hvile.

  Denne plante har brug for en veldrænet pottejord for at undgå, at rødderne bliver for våde. Brug en pottejord, der er egnet til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Sørg for regelmæssigt at udskifte eller tilføre gødning til pottejorden for at opretholde plantens sundhed.

  Det er vigtigt for haveplanter, at jorden er godt drænet og frugtbar. Sørg for god dræning for at undgå vandproblemer, og brug organisk gødning for at forbedre jordkvaliteten. Tjek jævnligt pH-værdien og juster om nødvendigt jorden med kalk eller svovl.

  Denne plante trives bedst på en placering med masser af sollys og godt drænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys, men undgå direkte sollys i de varmeste timer på dagen. Giv regelmæssigt vand og undgå, at jorden bliver for våd.

  Haveplanter, der er følsomme over for frost, som hængende geranier, bør beskyttes bedst muligt i vintermånederne. Dette kan gøres ved at flytte planten til et beskyttet sted eller dække den med et lag muld eller halm. Sørg for, at planten ikke står for våd om vinteren for at undgå rodælt.

  Sørg for, at planten får regelmæssig vand, især i tørre perioder. Fjern døde blomster og blade for at fremme væksten. Plant Pelargonium i en godt drænet jord og giv regelmæssigt gødning for en sund vækst.

  Haveplanter kan gødes med en afbalanceret gødning i vækstsæsonen, såsom en gødning med forholdet 12-10-18. Det er vigtigt ikke at overgøde planterne, da dette kan forårsage skade. Det anbefales også at give planterne regelmæssigt tilstrækkeligt vand for at kunne optage gødningen ordentligt.

  At anvende muld omkring planten hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudtsvækst. Dette kan gøres med organisk materiale såsom blade, halm eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke placeres mod plantens stamme for at forhindre råd.

  Jordens surhedsgrad for planten Pelargonium (Peltatum Grp) Decora bør være neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 for optimal vækst. Sur jord kan hæmme optagelsen af næringsstoffer og påvirke plantens helbred negativt. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den.

  Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere denne plante for bladlus, spindemider og hvide fluer. Brug biologiske skadedyrsbekæmpelsesmidler eller en mild sæbeopløsning, hvis der opstår en skadedyrsangreb. Sørg for god luftcirkulation og undgå for meget fugt for at forebygge skadedyrsproblemer.

 • Beskrivelse

  Pelargonium (Peltatum Grp) Decora er en hængende plante med smukke blomster og dekorativt løv. Blomsterne er normalt i nuancer af lyserød, hvid, rød eller lilla, og de blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Bladene er grønne og runde i form, med en let glans. Denne plante trives i en solrig position og kræver regelmæssig vanding for at trives godt. Det er et populært valg til hængekurve og blomsterkasser på grund af dets overdådige blomstring og lange hængende stængler.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.