Osteospermum 'Sunny Dark Florence'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Sunny Dark Florence' is een prachtige bloeiende plant met donkere paarse bloemblaadjes en een geel hartje. De bloemen bloeien rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan bloembedden, borders of hangende manden. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw bloeit. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst.

  De plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant bij vorst naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en geef regelmatig water. Snoei uitgebloeide bloemen regelmatig voor een langere bloei.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden, houd ongeveer 30-40 cm afstand tussen elk exemplaar aan. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en dat de grond goed gedraineerd is. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond te houden.

  De Osteospermum 'Sunny Dark Florence' groeit het best in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Check regelmatig de vochtigheid van de grond en pas de watergift hierop aan.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze als je wilt bijdragen aan de biodiversiteit in je tuin.

  Tuinplanten dragen over het algemeen niet direct bij aan de biodiversiteit, omdat ze vaak gekweekt zijn voor decoratieve doeleinden en niet inheems zijn. Het is daarom beter voor de biodiversiteit om inheemse plantensoorten te kiezen die kunnen bijdragen aan het ecosysteem en de lokale fauna ondersteunen.

  'Osteospermum 'Sunny Dark Florence' bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden. De bloemen kunnen gedurende deze maanden regelmatig verschijnen.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant en wordt voornamelijk gebruikt voor decoratie in tuinen en bloemstukken. Het consumeren van de plant kan leiden tot maag- en darmproblemen.

  Ja, de meeste tuinplanten hebben de eigenschap geluid te dempen door hun bladeren en stelen. Het kan helpen om geluid in de omgeving te verminderen.

 • Je kunt deze plant in het voorjaar snoeien om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de uitgebloeide bloemen weg om de bloei te verlengen. Let op dat je niet te diep snoeit, want dit kan de plant beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad om schimmelziekten te voorkomen.

  De Tuinplanten 'Osteospermum 'Sunny Dark Florence'' heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond licht, luchtig en vochtig blijft voor optimale groei en bloei. Gebruik een universele potgrond verrijkt met voedingsstoffen voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Osteospermum 'Sunny Dark Florence' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem geen water vasthoudt, maar wel voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd zware kleigrond die water kan vasthouden en de wortels kan verstikken.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin.

  In de winter heeft deze tuinplanten bescherming nodig tegen vorst, bijvoorbeeld door ze te bedekken met een dikke laag mulch of een fleecehoes. Zorg ervoor dat de plant goed wordt beschermd tegen koude wind en vochtigheid, bijvoorbeeld door ze dicht bij een muur te planten. Verwijder de bescherming in het voorjaar zodra het risico op vorst voorbij is.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en goed gedraineerde grond heeft. Verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te stimuleren. Bij vorstgevoeligheid kan de plant het beste binnen worden geplaatst of worden afgedekt.

  Je kunt de plant bemesten met een universele meststof voor tuinplanten in het voorjaar en de zomer. Gebruik geen te sterke meststoffen om verbranding van de wortels te voorkomen. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om water vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  Een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor tuinplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Dit zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden op tuinplanten, zoals Osteospermum 'Sunny Dark Florence', kunnen natuurlijke vijanden worden ingezet, zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast kunnen biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie, worden gebruikt om ongedierte te doden. Het regelmatig inspecteren van de planten en het verwijderen van aangetaste bladeren en bloemen kan ook helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Sunny Dark Florence' is een prachtige bloeiende plant met donkere paarse bloemblaadjes en een geel hartje. De bloemen bloeien rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan bloembedden, borders of hangende manden. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.