Osteospermum 'Sunny Victoria'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum 'Sunny Victoria' er en smuk og iøjnefaldende flerårig plante med store, duftende blomster i iøjnefaldende farver. Blomsterne har et solrigt udseende og blomstrer rigeligt i foråret og sommeren. Planten har en kompakt vækst og trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. Det er et populært valg til bede, stenbede og containere på grund af den farverige og langvarige blomstring. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen og nyd den glade udstråling fra denne smukke plante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der ofte dør væk i vintermånederne. Det er en god idé at købe nye planter om foråret.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -5 til -10 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved lavere temperaturer. Denne plante kan overvintre udenfor i haven.

  Ja, planten er lette at vedligeholde og kræver ikke meget pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sikre tilstrækkeligt sollys og god dræning i jorden. Det anbefales også at fjerne visne blomster regelmæssigt for at fremme væksten.

  Planten har brug for cirka 30 cm plads for at kunne udvikle sig ordentligt. Det er vigtigt at holde nok afstand mellem planterne, så de kan trække vejret og vokse godt. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst.

  Denne plante vokser bedst i fuld sol. I skyggen kan plantens vækst og blomstring muligvis blive reduceret. Det anbefales at placere denne plante på et solrigt sted for det bedste resultat.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke lade den drukne. Generelt er det tilstrækkeligt at give den vand 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er et attraktivt valg til haver, der ønsker at tiltrække disse bestøvere.

  Planten Osteospermum 'Sunny Victoria' har ingen direkte merværdi for biodiversitet, da det er en dyrket haveplante og ikke en indfødt art. Det er dog vigtigt at have en diversitet af planter i haven for at tiltrække forskellige insekter og fugle og dermed bidrage til biodiversiteten. Det anbefales derfor at plante indfødte plantearter udover denne plante.

  Denne plante blomstrer fra maj til oktober og har en lang blomstringsperiode. I løbet af disse måneder er planten rigeligt i blomst og sørger for et farverigt tilskud til haven.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt under solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, Osteospermum 'Sunny Victoria' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante med smukke blomster, der ikke er beregnet til forbrug. Det anbefales ikke at spise dele af planten.

  Ja, denne plante har en begrænset lyddæmpende effekt takket være dens blade og blomster, der kan absorbere lydbølger. Effekten er dog minimal i forhold til specifikke lyddæmpende planter.

 • Det anbefales at beskære planten regelmæssigt for en kompakt vækst og rigere blomstring. Fjern regelmæssigt visne blomster og døde grene for at holde planten sund. Beskær eventuelt grenene tilbage om foråret for at stimulere væksten.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det er bedre at give vand sjældnere, men grundigt, end ofte i små mængder.

  Osteospermum 'Sunny Victoria' trives bedst i godt drænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Undgå tung lerjord og sørg for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Store blomsterpotter kan hjælpe med at holde rødderne sunde og glade.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for, at jorden er let sur til neutral for optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt for at opretholde jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, hvor den får mindst 6 timers direkte sollys om dagen. Planten trives også godt i veldrænet jord, og det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det er en plante, der trives godt i bede eller i potter på terrassen.

  Om vinteren kan det være nødvendigt at beskytte planten mod hård frost ved at dække den med mulch eller en fleece hætte. Sørg for, at planten forbliver tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd, i de koldere måneder. Placer planten et beskyttet sted mod hård vind for at undgå skade fra udtørring.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Det er vigtigt at give regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme blomstringen.

  Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret. Gentag gødskningen hver 4-6 uger i vækstperioden. Sørg for, at planten får tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst og blomstring.

  Mulch hjælper med at holde på fugtigheden i jorden, hvilket betyder, at planten har brug for mindre vand. Det beskytter også rødderne mod temperatursvingninger og ukrudtsvækst. Mulch kan bestå af kompost, træflis, halm eller blade.

  Planten kræver en neutral til let sur jord. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens pH-værdi og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk. En god syrebalance sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr i havenplanter kan du vælge biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller insekticid sæbe. Derudover er det vigtigt regelmæssigt at inspicere planterne for tegn på skadedyr og om nødvendigt fjerne dem manuelt. God hygiejne i havenen og undgåelse af overdreven vanding kan også hjælpe med at holde planten sund og forebygge skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  De Osteospermum 'Sunny Victoria' er en smuk og iøjnefaldende flerårig plante med store, duftende blomster i iøjnefaldende farver. Blomsterne har et solrigt udseende og blomstrer rigeligt i foråret og sommeren. Planten har en kompakt vækst og trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. Det er et populært valg til bede, stenbede og containere på grund af den farverige og langvarige blomstring. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen og nyd den glade udstråling fra denne smukke plante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.