Osteospermum FlowerPower Ivory

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum FlowerPower Ivory is een prachtige vaste plant afkomstig uit Zuid-Afrika met opvallende witte bloemblaadjes. De bloemen hebben een geel hart en bloeien rijkelijk van het voorjaar tot de herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor in borders of potten op het terras. Osteospermum FlowerPower Ivory houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de "Osteospermum FlowerPower Ivory" is een groenblijvende tuinplant die het hele jaar door zijn bladeren behoudt. Het is een ideale keuze voor tuinen die het hele jaar door kleur en structuur willen behouden.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is dus aan te raden om de plant tijdens vorstperiodes te beschermen. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde temperaturen.

  Ja, de Tuinplant "Osteospermum FlowerPower Ivory" is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe wat voeding geven is voldoende om de plant gezond te houden.

  Osteospermum FlowerPower Ivory behoort tot de tuinplanten en heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de bloemen en bladeren optimaal kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circulatie is rondom de plant voor een gezonde groei.

  Nee, de Osteospermum FlowerPower Ivory groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Osteospermum FlowerPower Ivory heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de zomermaanden kan het zijn dat de plant wat vaker water nodig heeft vanwege de warme temperaturen.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die wordt geproduceerd door de bloemen. Dit trekt deze nuttige insecten aan die helpen bij bestuiving. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan de tuin.

  Osteospermum FlowerPower Ivory draagt bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Deze plant zorgt voor voedsel en schuilmogelijkheden voor verschillende diersoorten in de tuin. Het bevorderen van biodiversiteit is belangrijk voor het behoud van een gezonde en evenwichtige natuurlijke omgeving.

  De plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden.

  Nee, de bloemen van de plant zijn niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van de bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Osteospermum FlowerPower Ivory heeft een geluidsdempende werking. De plant zorgt voor een rustige en serene omgeving in de tuin.

 • Het is aan te raden om de plant na de bloei licht terug te snoeien om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en overtollige scheuten om de plant gezond te houden. Snoei niet te diep, zodat de plant voldoende energie overhoudt voor de volgende bloeiperiode.

  Geef regelmatig water aan deze plant en vermijd dat de grond uitdroogt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water. Het is ook belangrijk om regelmatig te bemesten om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De Tuinplanten Osteospermum FlowerPower Ivory gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden. Deze plant kan goed geplaatst worden in borders, rotstuinen of bloembakken.

  De plant heeft winterbescherming nodig in de vorm van bijvoorbeeld een laag mulch rond de wortels en bescherming tegen harde vorst. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en goed beschermd is tegen de kou. Het is aan te raden om de plant tijdens de wintermaanden binnen te halen of te bedekken met een speciale winterhoes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen. De plant kan goed gedijen in de volle zon of halfschaduw.

  Gebruik een meststof voor bloeiende planten met een evenwichtige verhouding van voedingsstoffen. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan de herfst. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid meststof en frequentie van bemesting.

  Mulch in het voorjaar met een laag organisch materiaal om de vochtigheid te behouden en onkruid te onderdrukken. Dit helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en voegt voedingsstoffen toe aan de grond. Vernieuw de mulchlaag indien nodig gedurende het groeiseizoen.

  De Osteospermum FlowerPower Ivory gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur wordt, omdat dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren. Het regelmatig testen en indien nodig aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de plant gezond en gelukkig te houden.

  De plant kan last hebben van bladluizen en trips. Om deze insecten te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet of kan een insecticide worden gebruikt. Regelmatige inspectie van de plant helpt om eventuele plagen vroegtijdig te signaleren.

 • Omschrijving

  Osteospermum FlowerPower Ivory is een prachtige vaste plant afkomstig uit Zuid-Afrika met opvallende witte bloemblaadjes. De bloemen hebben een geel hart en bloeien rijkelijk van het voorjaar tot de herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor in borders of potten op het terras. Osteospermum FlowerPower Ivory houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.