Petunia Famous Lilac Dark Vein

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Famous Lilac Dark Vein is een prachtige eenjarige plant met enkele bloemen in een mooie lila kleur. De bloemen hebben donkere aderen die zorgen voor een unieke uitstraling. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor hanging baskets en bloembakken, maar kan ook in de volle grond geplant worden. De Petunia Famous Lilac Dark Vein gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant "Petunia Famous Lilac Dark Vein" is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant en zal dus niet het hele jaar door groen blijven. Het is aan te raden om de plant tijdig te vervangen na het bloeiseizoen.

  Deze plant is matig winterhard en kan temperaturen verdragen tot ongeveer -5°C. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is aangeraden om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met een beschermende laag mulch.

  Ja, de Petunia Famous Lilac Dark Vein is makkelijk in onderhoud en behoeft weinig zorg. De plant heeft regelmatig water nodig en moet regelmatig bemest worden voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloei.

  De plant heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om zich optimaal te ontwikkelen. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, dus zorg voor voldoende afstand tussen de planten. Houd ook rekening met de groeiruimte voor de wortels.

  De Petunia Famous Lilac Dark Vein groeit het beste in de volle zon, waar hij voldoende licht kan krijgen. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant waarschijnlijk verminderen. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige locatie te planten.

  De "Petunia Famous Lilac Dark Vein" heeft gemiddeld 2 tot 3 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleur en geur van de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van deze nuttige insecten.

  Tuinplanten, zoals deze, dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen en nectar. Hierdoor kunnen bestuivers zoals bijen en vlinders worden aangetrokken, wat gunstig is voor het ecosysteem in uw tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in uw tuin te hebben om de diversiteit van de natuur te ondersteunen.

  De plant bloeit in de maanden mei tot en met oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer vijf tot zes maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg wel voor voldoende water en bescherm de plant tijdens periodes van extreme hitte. De bloei zal het mooist zijn wanneer de plant voldoende zonlicht krijgt.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het kan zelfs giftig zijn voor mens en dier als het wordt geconsumeerd. Het is veiliger om deze plant niet te eten.

  Nee, de Petunia Famous Lilac Dark Vein heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk bekend staat om zijn prachtige bloemen. Het biedt geen specifieke geluidsisolatie.

 • Je kunt de bloemen van deze plant regelmatig afknippen om de bloei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe bloemgroei te stimuleren. Snoei dode of zieke takken in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De Petunia Famous Lilac Dark Vein gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de potgrond door regelmatig meststoffen toe te voegen tijdens het groeiseizoen. Ververs de potgrond jaarlijks voor een optimale groei en bloei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, waar ze minstens 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de basis van de plant. Ook kun je de plant verplaatsen naar een beschutte locatie of in een pot die binnen kan worden gezet. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Bemest de plant elke paar weken voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking en verdeel de mest gelijkmatig rond de wortelzone.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar laat ruimte vrij rond de stam om verstikking te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Petunia Famous Lilac Dark Vein gedijen het beste in een neutrale tot lichtzure bodem. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig te verhogen met bijvoorbeeld tuinturf. Dit zal helpen om een gezonde groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook kunt u regelmatig de plant controleren op eventueel aanwezig ongedierte met behulp van een vergrootglas. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en vermijd te hoge luchtvochtigheid om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Famous Lilac Dark Vein is een prachtige eenjarige plant met enkele bloemen in een mooie lila kleur. De bloemen hebben donkere aderen die zorgen voor een unieke uitstraling. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor hanging baskets en bloembakken, maar kan ook in de volle grond geplant worden. De Petunia Famous Lilac Dark Vein gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.