Kalanchoe enkel Patio Bells

Kalanchoe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe enkel Patio Bells is een compacte en kleurrijke kamerplant met kleine, klokvormige bloemen in verschillende tinten zoals roze, paars, wit en rood. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in zonnige tot licht beschaduwde plekken. Deze plant is ideaal voor op het terras of balkon, maar kan ook binnenshuis worden gehouden. De Kalanchoe enkel Patio Bells bloeit van de lente tot de herfst en voegt een vrolijke en levendige sfeer toe aan elke ruimte. Met regelmatige verzorging zal deze plant langdurig bloeien en blijven groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe enkel Patio Bells is groenblijvend. Deze tuinplant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, zelfs in de winter. Hierdoor zorgt hij voor een blijvend groene uitstraling in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is aan te raden om de plant tijdens vorst naar binnen te halen of te beschermen met bijvoorbeeld stro. Deze plant kan dus niet tegen strenge vorst.

  Ja, de Kalanchoe enkel Patio Bells is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze tuinplant is bestand tegen droge periodes en gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw. Het is een sterke plant die weinig last heeft van ziektes en plagen.

  De Kalanchoe enkel Patio Bells heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de bladeren en bloemen zich goed kunnen ontvouwen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat, zodat hij voldoende licht en lucht krijgt.

  De Kalanchoe enkel Patio Bells groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien. In de schaduw kan de groei van de plant minder snel verlopen.

  De Kalanchoe enkel Patio Bells plant heeft matig water nodig en moet eens per week bewaterd worden, zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten in opdroogt. Te veel water kan leiden tot wortelrot, dus controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Dit maakt het een aanwinst voor een tuin als het aantrekken van bestuivers gewenst is.

  Tuinplanten zoals jij dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van insecten en vogels. De bloemen zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten dieren. Het is dus goed voor de biodiversiteit om jou in de tuin te hebben staan.

  De Kalanchoe enkel Patio Bells bloeit meestal van april tot juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  Nee, de Kalanchoe enkel Patio Bells is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is beter om deze plant niet in uw dieet op te nemen.

  Ja, Kalanchoe enkel Patio Bells heeft een geluidsdempende werking. Het kan helpen om ongewenst geluid te absorberen en de akoestiek te verbeteren in je tuin of op je terras. Het groen en de bladeren van de plant dragen bij aan een rustige en ontspannen sfeer.

 • Om de plant gezond te houden en het aantal bloemen te maximaliseren, is het aan te bevelen om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen. Snoei lichtjes in het voorjaar om een compacte vorm te behouden. Verwijder lange scheuten om de plant vol en bossig te houden.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen voor je opnieuw water geeft. Geef water aan de wortels en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  Voor de beste groei en bloei van deze plant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Gebruik bij voorkeur een mengsel speciaal voor tuinplanten en vergeet niet af en toe de potgrond te verversen of aan te vullen met voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de pot niet te groot is, zodat de wortels niet te veel ruimte hebben en de plant voldoende steun krijgt.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende en vruchtbare bodem. De bodemkwaliteit kan verbeterd worden door compost toe te voegen en regelmatig te bemesten. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen en water uit de bodem kan halen voor een gezonde groei.

  De Kalanchoe enkel Patio Bells gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden geplaatst.

  Tijdens de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door hem naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat met voldoende luchtvochtigheid om hem gezond te houden tijdens de wintermaanden. Het is ook aan te raden om de plant tijdens de winter minder water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat en geef regelmatig water, maar laat de grond niet te nat worden. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Voeding geven is niet nodig, maar kan in de lente en zomer wel bijdragen aan extra bloei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik tijdens het groeiseizoen eens in de 4-6 weken een vloeibare meststof of korrels. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen heeft voor een gezonde groei en bloei.

  Het is aan te raden om een laagje mulch rondom de plant aan te brengen. Mulch helpt de grond vochtig te houden en beschermt de wortels tegen kou tijdens de wintermaanden. Kies bijvoorbeeld voor boomschors of compost als mulchmateriaal.

  De Kalanchoe enkel Patio Bells gedijt het beste in een bodem met een neutrale zuurgraad. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op luizen, spintmijten en bladluizen. Deze plaagdieren kunnen worden bestreden met een natuurlijke insecticide of door de aangetaste delen van de plant te verwijderen. Door de plant regelmatig schoon te houden en te zorgen voor een goede ventilatie, kan de kans op ongedierte worden verkleind.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe enkel Patio Bells is een compacte en kleurrijke kamerplant met kleine, klokvormige bloemen in verschillende tinten zoals roze, paars, wit en rood. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in zonnige tot licht beschaduwde plekken. Deze plant is ideaal voor op het terras of balkon, maar kan ook binnenshuis worden gehouden. De Kalanchoe enkel Patio Bells bloeit van de lente tot de herfst en voegt een vrolijke en levendige sfeer toe aan elke ruimte. Met regelmatige verzorging zal deze plant langdurig bloeien en blijven groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.