Chamaecereus 'Ubink Cerise'

Chamaecereus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecereus 'Ubink Cerise' is een bijzondere cactussoort met langwerpige, heldergroene stengels die dicht op elkaar groeien. Op de stengels bevinden zich felroze bloemen die een opvallend contrast vormen met het groen. Deze plant staat bekend om zijn compacte groeiwijze en is daardoor geschikt voor kleinere ruimtes. De 'Ubink Cerise' is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt bij voldoende zonlicht en regelmatig water geven. Met zijn opvallende kleuren en compacte formaat is deze cactus een mooie toevoeging aan elke plantencollectie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel water nodig en gedijt goed in een lichte omgeving. Zorg ervoor dat de grond goed uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek met voldoende indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat hij niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft weinig water nodig, dus het is voldoende om hem eens per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door goed opdroogt. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De Chamaecereus 'Ubink Cerise' houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, Chamaecereus 'Ubink Cerise' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om hem gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen.

  De Chamaecereus 'Ubink Cerise' bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 1 tot 2 weken.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Het is belangrijk om regelmatig te ventileren en stof van de bladeren af te nemen voor optimale luchtzuivering in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een ideale omgeving voor groei en bloei. Het is dus belangrijk om een plek te kiezen waar de plant deze temperatuur kan behouden.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar indien nodig kunnen dode of beschadigde takken worden weggeknipt met een scherpe snoeischaar. Dit kan het beste worden gedaan in het voorjaar. Verwijder ook eventuele uitlopers om de vorm en groei van de plant te bevorderen.

  De Chamaecereus 'Ubink Cerise' heeft weinig water nodig en moet volledig uitdrogen voordat opnieuw water gegeven wordt. Geef de plant water van onderaf en voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan. Verder is het belangrijk om in de winter minder water te geven dan in de zomer.

  De Chamaecereus 'Ubink Cerise' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een speciale cactus- en vetplantenpotgrond voor optimale groei.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten en zorg voor voldoende afwateringsgaten in de pot. Voeg af en toe voeding toe om de plant gezond te houden.

  De plant heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge lucht. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef af en toe plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  De plant kan stofvrij gehouden worden door af en toe voorzichtig met een vochtige doek over de bladeren te gaan. Eventueel kunnen de bladeren ook besproeid worden met lauwwarm water om ze schoon te houden. Vermijd hierbij direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant dient op een lichte standplaats te staan en kan wat direct zonlicht verdragen. Vermijd echter felle middagzon om bladverbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De plant gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Geef de voorkeur aan een warme en lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht in de zomer om verbranding te voorkomen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40% en 60% liggen om gezond te blijven. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en groeiproblemen.

  De Chamaecereus 'Ubink Cerise' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant alle voedingsstoffen goed kan opnemen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze kamerplant.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een speciale kamerplantenmest. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant alleen in de lente en zomer, in de herfst en winter heeft de plant geen extra voeding nodig.

 • Omschrijving

  Chamaecereus 'Ubink Cerise' is een bijzondere cactussoort met langwerpige, heldergroene stengels die dicht op elkaar groeien. Op de stengels bevinden zich felroze bloemen die een opvallend contrast vormen met het groen. Deze plant staat bekend om zijn compacte groeiwijze en is daardoor geschikt voor kleinere ruimtes. De 'Ubink Cerise' is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt bij voldoende zonlicht en regelmatig water geven. Met zijn opvallende kleuren en compacte formaat is deze cactus een mooie toevoeging aan elke plantencollectie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.