Echinocactus grusonii 'Inermis'

Echinocactus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Echinocactus grusonii 'Inermis' is een cactussoort die bekend staat om zijn bolvormige, ribbelige lichaam bedekt met doornen. In tegenstelling tot de gewone Echinocactus grusonii heeft de 'Inermis' variëteit echter geen stekels. Deze cactus kan tot wel 1 meter hoog worden en produceert gele bloemen in de zomer. De 'Inermis' is een langzaam groeiende plant die goed gedijt in een zonnige, droge omgeving. Deze cactus is een prachtige aanvulling op een rotstuin of als eyecatcher in een cactuscollectie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij heeft af en toe water nodig en kan goed gedijen in een zonnige plek in huis. Het is een sterke en robuuste plant die weinig problemen zal geven.

  Ja, de Echinocactus grusonii 'Inermis' heeft veel licht nodig omdat het een cactussoort is die van nature in droge en zonnige gebieden groeit. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een zonnige plek met veel direct zonlicht, zoals een vensterbank op het zuiden. Onvoldoende licht kan leiden tot een zwakke groei en verminderde gezondheid van de plant.

  De Echinocactus grusonii 'Inermis' heeft weinig water nodig en moet daarom slechts één keer per maand water krijgen. Het is belangrijk om de grond volledig te laten drogen tussen de gietbeurten. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van veel zonlicht en kan direct zonlicht verdragen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden gelijkmatig zonlicht krijgen. Te weinig zonlicht kan leiden tot een langzame groei en minder bloei.

  Ja, Echinocactus grusonii 'Inermis' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is essentieel om deze plant op een warme en zonnige locatie te plaatsen om zijn optimale groei te bevorderen. Het vermijden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen zal helpen om deze plant gezond te houden.

  De Echinocactus grusonii 'Inermis' bloeit meestal in de maanden april tot en met juni en de bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, Echinocactus grusonii 'Inermis' heeft de mogelijkheid om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door CO2 om te zetten in zuurstof. Echter is de luchtzuiverende werking van deze plant niet zo sterk in vergelijking met andere kamerplanten. Het is daarom aan te raden om meerdere kamerplanten te combineren voor een beter resultaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Plaats de plant niet op een te warme of te koude locatie.

 • De Echinocactus grusonii 'Inermis' vereist geen specifieke snoei. Eventueel kunnen dode of beschadigde stukken worden weggeknipt met steriele gereedschap. Overmatig snoeien kan de gezondheid van de plant schaden.

  De Echinocactus grusonii 'Inermis' heeft weinig water nodig en verdraagt goed droogte. Geef de plant alleen water wanneer de grond volledig is opgedroogd. In de winterperiode heeft de plant nog minder water nodig.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die speciaal is samengesteld voor cactussen en vetplanten. Het is belangrijk dat de potgrond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Bij het verpotten kan eventueel extra zand of grind aan de potgrond worden toegevoegd voor een betere drainage.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en mag niet te vochtig zijn. Een mengsel van cactusgrond en zand is ideaal. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat, gaten aan de onderkant heeft voor een goede afvoer.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en moet zeldzaam worden bewaterd. Zorg voor voldoende zonlicht en droge grond om de groei te bevorderen. Pas op voor overmatig water geven, dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant kan stof verwijderen door voorzichtig af te nemen met een zachte doek of kwast. Het is belangrijk om de doornen te vermijden tijdens het schoonmaken. Het is niet nodig om de plant regelmatig te wassen met water.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Het liefst staat hij op het zuiden of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuur onder 10 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met voldoende licht en vermijd tocht.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant ligt tussen de 30% en 40%. Zorg voor voldoende luchtstroom om schimmelvorming te voorkomen. Besproei de plant indien nodig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Echinocactus grusonii 'Inermis' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten zoals deze hebben in het voorjaar en zomer behoefte aan een gematigde meststof. Gebruik een speciale cactusmest met minder stikstof en meer kalium. Bemest de plant eens in de 4-6 weken tijdens het groeiseizoen.

 • Omschrijving

  De Echinocactus grusonii 'Inermis' is een cactussoort die bekend staat om zijn bolvormige, ribbelige lichaam bedekt met doornen. In tegenstelling tot de gewone Echinocactus grusonii heeft de 'Inermis' variëteit echter geen stekels. Deze cactus kan tot wel 1 meter hoog worden en produceert gele bloemen in de zomer. De 'Inermis' is een langzaam groeiende plant die goed gedijt in een zonnige, droge omgeving. Deze cactus is een prachtige aanvulling op een rotstuin of als eyecatcher in een cactuscollectie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.