Zantedeschia 'La Serena'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Zantedeschia 'La Serena' is een prachtige variëteit van de aronskelk met grote, trompetvormige bloemen. De bloem heeft een elegante witte kleur met een opvallend donkerpaars hart, wat zorgt voor een mooi contrast. De plant bloeit vanaf het voorjaar tot in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Zantedeschia 'La Serena' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een sierlijke en exotisch ogende plant die perfect is voor borders, bloembakken en als snijbloem.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht. De plant gedijt goed bij kamertemperatuur en kan af en toe wat extra voeding gebruiken tijdens het groeiseizoen.

  Ja, de "Zantedeschia 'La Serena'" heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer één tot twee keer per week afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig in water staan. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten in licht te laten opdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plekje met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om optimale groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant op een lichte en warme plek neer te zetten.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingscondities.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen van de plant kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei belemmeren.

 • De uitgebloeide bloemen en verwelkte bladeren kunnen regelmatig worden weggeknipt. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien door dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Snoei de plant voorzichtig om nieuwe groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant gedijt het beste in een potgrond die goed gedraineerd is en vocht vasthoudt. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren op vochtigheid en de plant water te geven wanneer nodig. Een kwalitatieve potgrond voor kamerplanten is aanbevolen voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende en lichtvochtige bodem. Het is belangrijk dat de grond rijk is aan voedingsstoffen en een pH-waarde heeft tussen de 6,0 en 6,5. Zorg ervoor dat de bodem regelmatig wordt bemest en dat overtollig water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, uit direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond en mooi.

  Om de plant schoon te maken, kun je gebruik maken van een vochtige doek om stof en vuil van de bladeren af te vegen. Dit zal helpen om de plant gezond te houden en de bladeren te laten ademen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De plant heeft veel natuurlijk licht nodig om goed te gedijen. Plaats deze bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht in de middag om bladverbranding te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte, zoals direct zonlicht. Over het algemeen is een constante kamertemperatuur ideaal voor een gezonde groei.

  Zantedeschia La Serena heeft een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of de plant in de buurt van een luchtbevochtiger te plaatsen. Houd de luchtvochtigheid rond de 60-70% voor optimale groei.

  De Zantedeschia 'La Serena' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg er dus voor dat de grond niet te zuur of te basisch is.

  De plant heeft tijdens het groeiseizoen regelmatig bemesting nodig, vooral in de lente en zomer. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Zantedeschia 'La Serena' is een prachtige variëteit van de aronskelk met grote, trompetvormige bloemen. De bloem heeft een elegante witte kleur met een opvallend donkerpaars hart, wat zorgt voor een mooi contrast. De plant bloeit vanaf het voorjaar tot in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Zantedeschia 'La Serena' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een sierlijke en exotisch ogende plant die perfect is voor borders, bloembakken en als snijbloem.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.