Dianthus Super Trouper Chilli

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus Super Trouper Chilli is een vurige en kleurrijke tuinplant met felrode bloemen die lijken op hete pepers. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Hij gedijt goed in de zon en gedraagt zich goed in zowel borders als potten. De Dianthus Super Trouper Chilli heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge periodes. De plant voegt een opvallende en pittige touch toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Dianthus Super Trouper Chilli is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren en bloemen tijdens de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw groeit en bloeit.

  De plant is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen extreme vorst. In de winter is het aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, deze tuinplant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten voor optimale groei en bloei. Verder is het aan te raden om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloeiperiode te verlengen.

  De Dianthus Super Trouper Chilli heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om gezond te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt. Plant ze op een plek waar ze voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden.

  Nee, de Dianthus Super Trouper Chilli groeit het beste in de volle zon. Het is een zonneaanbidder en zal niet goed gedijen in de schaduw. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan regelmatig water geven. In de zomerperiode is het vaak voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar en pollen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die natuurlijk leven wil stimuleren.

  Ja, de plant trekt bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast helpt deze plant ook om de bodem te verbeteren en te beschermen, wat gunstig is voor het bodemleven. Tot slot kan de plant als schuil- of voedselbron dienen voor verschillende diersoorten.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, Tuinplanten die goed tegen de volle zon kunnen gedijen over het algemeen goed onder direct zonlicht. Het is belangrijk de plant voldoende vocht te geven en te zorgen voor goede afwatering om uitdroging te voorkomen. Het is ook aan te raden de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Nee, de Dianthus Super Trouper Chilli plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de bloemen of bladeren wordt niet aanbevolen.

  Ja, de plant heeft dichte bladeren en stengels die geluid kunnen dempen. Het kan dus helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het balkon.

 • Tuinplanten zoals deze plant kunnen in het voorjaar licht worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te verlengen. Knip lange stelen tot de gewenste hoogte af om een compacte vorm te behouden.

  De Dianthus Super Trouper Chilli heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Dianthus Super Trouper Chilli groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een speciale potgrond voor tuinplanten voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten hebben de voorkeur voor goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met voldoende voedingstoffen en een pH-waarde tussen 6 en 7. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats en prefereert goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschut is tegen harde wind. Plaats de plant bij voorkeur op een plek waar deze kan genieten van de ochtendzon.

  Het is aan te raden om deze plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch rond de plant aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant op een beschutte plek te zetten en deze af te dekken met bijvoorbeeld tuinvlies of een jutezak. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te zetten en deze naar een beschutte plek te verplaatsen tijdens de koudste maanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Voeg in het voorjaar wat meststof toe voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral tijdens het groeiseizoen in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch goed rond de plant aanbrengen zal helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulch laag niet te dik is om schimmelvorming te voorkomen. Verwijder eventuele oude mulchlagen en breng jaarlijks nieuwe mulch aan voor optimale groei en bloei.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht alkalisch zijn. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 is ideaal. Voeg eventueel kalk toe aan de grond om de zuurgraad te verhogen.

  In geval van ongedierte zoals bladluizen of trips, kan het helpen om de plant regelmatig te controleren en aangetaste delen te verwijderen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte. Daarnaast kan het besproeien van de plant met een milde insecticide oplossing een oplossing bieden.

 • Omschrijving

  De Dianthus Super Trouper Chilli is een vurige en kleurrijke tuinplant met felrode bloemen die lijken op hete pepers. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Hij gedijt goed in de zon en gedraagt zich goed in zowel borders als potten. De Dianthus Super Trouper Chilli heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge periodes. De plant voegt een opvallende en pittige touch toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.