Dianthus Super Trouper Sorbet

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus Super Trouper Sorbet is een compacte en kleurrijke tuinplant met opvallende bloemen in diverse tinten. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien rijkelijk gedurende het hele seizoen. Deze plant is perfect voor in borders, rotstuinen of in potten op het terras. De Dianthus Super Trouper Sorbet vereist een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw uitloopt in het voorjaar. Het is belangrijk om de dode bladeren in het najaar af te knippen.

  Deze plant is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij zeer strenge vorst. Deze tuinplant kan overleven in ons klimaat.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft slechts basisverzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt, en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloei. Het is een sterke en gezonde tuinplant die weinig bijzondere zorg nodig heeft.

  De Dianthus Super Trouper Sorbet heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig tussen andere planten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen en groeien. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte van de plant.

  De Dianthus Super Trouper Sorbet groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en mogelijk zwakker groeien. Het is aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Tuinplant Dianthus Super Trouper Sorbet heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Ja, deze plant is zeker vlinder- en bijenlokkend vanwege de mooie bloemen en de zoete geur die ze verspreiden. Het is een populaire keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen. De bloemen van deze plant produceren veel nectar, waardoor ze geliefd zijn bij bijen en vlinders.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit. Door de bloemen aan te trekken bestuivers zoals bijen en vlinders, draagt deze plant bij aan het vergroten van de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor een gevarieerd ecosysteem door verschillende soorten dieren aan te trekken.

  De Dianthus Super Trouper Sorbet bloeit van mei tot en met augustus. De bloeiperiode duurt gemiddeld 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan schadelijk zijn bij inname.

  Ja, Dianthus Super Trouper Sorbet heeft de eigenschap om geluid te dempen dankzij zijn bladeren en bloemen. Planten in het algemeen kunnen helpen om geluidsoverlast te verminderen in een tuin of buitenruimte. Het plaatsen van meerdere planten kan een positief effect hebben op de geluidsdemping.

 • Deze plant kan het beste na de bloei lichtjes teruggesnoeid worden om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Snoei in het voorjaar eventueel ook oude en dorre takken weg voor een gezonde uitstraling van de plant.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te veel water vasthoudt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Dianthus Super Trouper Sorbet heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond met extra voedingstoffen kan de groei van de plant bevorderen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor tuinplanten. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,8 en 7,5 voor optimale groei. Voeg organische compost toe om de bodemstructuur te verbeteren en voedingsstoffen aan te vullen.

  De Dianthus Super Trouper Sorbet gedijt het beste op een zonnige standplaats en kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Deze tuinplanten zijn ideaal voor in borders of als potplant op het terras.

  Tijdens de winterperiode is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of een afdekking van stro of dennentakken aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind en extreme kou. In het voorjaar kan de bescherming worden verwijderd zodra de kans op vorst voorbij is.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar houdt niet van natte voeten. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Deze planten hebben behoefte aan een regelmatige bemesting in het groeiseizoen, bij voorkeur met een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten. Gebruik geen te sterke meststoffen om verbranding van de wortels te voorkomen. Bemest de planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking van de meststof.

  Mulch is een goede toevoeging rondom tuinplanten, het helpt de grond vocht vast te houden en onderdrukt onkruid. Het kan bestaan uit compost, bladeren of houtsnippers. Het regelmatig aanbrengen van mulch zal de plant helpen gezond te blijven en beter te groeien.

  De Tuinplanten doet het het beste in een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Een te zure bodem kan de groei van de plant belemmeren en de kleur van de bloemen beïnvloeden. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op eventuele plagen. Daarnaast kan het helpen om de plant niet te dicht op elkaar te planten en de grond goed te beluchten. Als er toch ongedierte wordt geconstateerd, kan er gebruik worden gemaakt van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes.

 • Omschrijving

  Dianthus Super Trouper Sorbet is een compacte en kleurrijke tuinplant met opvallende bloemen in diverse tinten. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien rijkelijk gedurende het hele seizoen. Deze plant is perfect voor in borders, rotstuinen of in potten op het terras. De Dianthus Super Trouper Sorbet vereist een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.