Pentas lanceolata Panic Red

Pentas lanceolata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pentas lanceolata Panic Red is een kleurrijke en compacte plant met donkergroene bladeren en helderrode bloemen die lijken op kleine sterren. Het is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege zijn langdurige bloei en aantrekkelijke uitstraling. Deze plant trekt vlinders, bijen en kolibries aan en gedijt goed in de volle zon of lichte schaduw. Pentas lanceolata Panic Red heeft weinig onderhoud nodig en kan worden gebruikt als bodembedekker of accentplant in bloembedden. Met regelmatig water geven en een goede drainage zal deze plant het hele seizoen blijven bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pentas lanceolata Panic Red is een zeer gemakkelijke plant in onderhoud. Hij heeft niet veel water nodig en gedijt goed bij een constante binnentemperatuur. Regelmatig licht snoeien bevordert de bloei.

  Ja, de Pentas lanceolata Panic Red heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Vermijd te veel direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels te langdurig in vochtige grond staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt van de felle zon en kan goed gedijen op een zonnige plek in huis. Zorg er wel voor dat hij voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig van het zonlicht kunnen profiteren.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Plaats de plant op een zonnige plek om voldoende warmte en licht te krijgen. Bescherm de plant tegen koude tocht en temperatuurschommelingen.

  Deze plant bloeit meestal vanaf de lente tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit de plant ongeveer 3 tot 4 maanden lang.

  Ja, de plant is luchtzuiverend doordat het de lucht filtert en schadelijke stoffen kan verwijderen. Het helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, ik sta graag op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Ik gedij het best op deze kamertemperatuur.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met vermiculiet of perliet voor extra drainage. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Gebruik een pot met gaten in de bodem voor overtollig water afvoer.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Een lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 6,5 wordt aanbevolen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en dient op een lichte plek te staan, zonder direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef tijdens de groeiperiode eens in de twee weken plantenvoeding.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik indien nodig een zachte borstel om eventueel insecten of vuil voorzichtig te verwijderen.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem bijvoorbeeld in de buurt van een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd plotselinge temperatuurschommelingen. Stel de plant niet bloot aan koude tocht of vorst.

  De Pentas lanceolata Panic Red houdt van een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg ervoor dat de plant niet in een te droge omgeving staat.

  De plant verlangt een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  De Pentas lanceolata Panic Red heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende kamerplanten, en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  Pentas lanceolata Panic Red is een kleurrijke en compacte plant met donkergroene bladeren en helderrode bloemen die lijken op kleine sterren. Het is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege zijn langdurige bloei en aantrekkelijke uitstraling. Deze plant trekt vlinders, bijen en kolibries aan en gedijt goed in de volle zon of lichte schaduw. Pentas lanceolata Panic Red heeft weinig onderhoud nodig en kan worden gebruikt als bodembedekker of accentplant in bloembedden. Met regelmatig water geven en een goede drainage zal deze plant het hele seizoen blijven bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.