Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink er en viol med iøjnefaldende lilla blomster og en subtil vaniljeduft. Planten vokser kompakt og blomstrer rigeligt i løbet af forår og sommer. Bladene er grønne og aromatiske. Viola Jan Siebelink er en smuk tilføjelse til haver, grænser og blomsterkasser. Planten tiltrækker også bier og sommerfugle.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink er ikke stedsegrøn. Det er en havplante, der mister sine blade om vinteren. Det anbefales at plante nye planter om foråret.

  Denne plante er hårdfør ned til -15 grader Celsius.

  De Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink er en let plante at passe og kræver lidt speciel pleje. Denne haveplante trives godt under de fleste haveforhold og har få problemer med skadedyr eller sygdomme. Regelmæssig vanding og lidt ekstra gødning i vækstsæsonen vil hjælpe planten med at trives.

  Viola (Cornuta Grp) af Jan Siebelink har brug for ca. 20-30 cm plads for at vokse godt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og fugt. Det er vigtigt at gøde og beskære planten regelmæssigt for en sund vækst.

  De Viola (Cornuta Grp) af Jan Siebelink trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil væksten bremse, og blomstringen kan muligvis være mindre frodig. Sørg derfor for tilstrækkeligt lys til denne plante.

  Du skal vande planten cirka 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande hyppigere på grund af de højere temperaturer.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de farverige blomster og den søde duft. Det er et godt valg til haven for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink tiltrækker bestøvere, hvilket fremmer biodiversiteten i haven. Udover det giver planten en smuk blomstrende tilføjelse til haven. De kan hjælpe med at skabe et sundt og varieret miljø for andre planter og dyr.

  Denne plante blomstrer fra marts til juni, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 måneder.

  Haveplante Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder. Planten vil trives og blomstre godt i fuld sol.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en haveplante og ikke egnet til forbrug. Det er vigtigt kun at spise planter, der er specifikt dyrket som mad.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink har evnen til at dæmpe lyd takket være dens tætte blade og struktur. Dette gør det til et godt valg for at skabe en rolig og afslappende stemning i haven.

 • Du kan beskære planten for at forlænge blomstringsperioden og bevare formen. Fjern visne blomster og beskær planten let om foråret. Beskær døde eller beskadigede grene året rundt.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  Viola (Cornuta Grp) havenplante trives bedst i fugtig, godt drænet pottemuld. Sørg for at pottemulden har tilstrækkelige næringsstoffer for at holde planten sund. Brug gerne pottemuld specielt til blomstrende planter for det bedste resultat.

  Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink trives bedst i godt drænet, fugtig jord med moderat frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for tung eller for våd for at undgå rodrot. Tilføj om nødvendigt organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for veldrænet jord og undgå for våd jord for at undgå rådne rødder. Denne plante er velegnet til haven.

  Om vinteren kan det hjælpe at lægge et lag muld eller blade omkring planten for ekstra isolering. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå frostskader. Beskyt planten om nødvendigt med en speciel vinterhætte eller klud.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Giv planten regelmæssigt næring for at fremme en sund vækst.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen. Brug en gødning med en afbalanceret NPK-forhold for at stimulere vækst og blomstring. Følg den anbefalede dosering på emballagen for de bedste resultater.

  Mulching with organic material such as compost or bark can help retain moisture and suppress weeds. The mulch layer should be approximately 5-7 cm thick and applied up to the edge of the plant. Make sure the mulch does not come into contact with the stems or leaves of the plant to prevent rotting.

  Viola (Cornuta Grp) af Jan Siebelink foretrækker en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for denne plante. Sørg for den rette surhedsgrad for at fremme vækst og blomstring.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter kan biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller rovdræv bruges. Også regelmæssig inspektion af skadedyr og manuel fjernelse af dem kan hjælpe med at forebygge skader på planterne. Det er vigtigt at træffe forebyggende foranstaltninger for at sikre plantens sundhed.

 • Beskrivelse

  Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink er en viol med iøjnefaldende lilla blomster og en subtil vaniljeduft. Planten vokser kompakt og blomstrer rigeligt i løbet af forår og sommer. Bladene er grønne og aromatiske. Viola Jan Siebelink er en smuk tilføjelse til haver, grænser og blomsterkasser. Planten tiltrækker også bier og sommerfugle.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.