Rebutia muscula

Overig cactus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rebutia muscula is een kleine cactussoort met bolvormige groei die maximaal 10 cm hoog kan worden. Deze plant heeft felgekleurde bloemen in diverse tinten, zoals rood, oranje en geel. De stekels van Rebutia muscula zijn kort en dicht op elkaar geplaatst, wat zorgt voor een pluizig uiterlijk. Deze cactus heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige, goed doorlatende potgrond. Rebutia muscula is een populaire keuze voor liefhebbers van kleine en kleurrijke cactussen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en matig water geven is voldoende. Het is een sterke kamerplant die weinig problemen geeft.

  Ja, de Rebutia muscula heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zorg daarom voor een lichte standplaats met indirect zonlicht. Plaats de plant niet in de volle zon om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer een keer per week water nodig, vooral tijdens de lente en zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond goed opdroogt tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Pas het water geven aan op basis van de specifieke behoeften van de plant en de omgevingsomstandigheden.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en verdraagt ​​geen felle zonnestralen. Plaats de plant op een plek waar hij wat bescherming krijgt tegen de hete middagzon. Een plekje voor een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren.

  Rebutia muscula bloeit in de maanden april, mei en juni. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, kamerplanten helpen de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit kan een positief effect hebben op de luchtkwaliteit in uw huis.

  Ja, deze kamerplant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit draagt bij aan een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en direct zonlicht te houden.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij er beschadigde of dode takken zijn. Indien nodig kunnen deze takken worden weggesnoeid met schone snoeischaar. Het is aanbevolen om dit te doen in het voorjaar.

  De plant heeft matig water nodig en mag niet te nat staan. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winterperiode is het belangrijk om minder water te geven.

  De perfecte potgrond voor deze plant is een goed doorlatende mix van cactusgrond en grof zand. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft, om wortelrot te voorkomen. Het is ook belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare potgrond. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van cactus potgrond en normale potgrond kan geschikt zijn.

  Houd de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten door opdrogen. Verpot de plant om de paar jaar in een mengsel van cactus potgrond.

  Veeg stof voorzichtig van de bladeren met een zachte borstel of doek. Gebruik lauw water om de bladeren af en toe af te vegen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  Rebutia muscula heeft helder licht nodig en kan ook gedijen in direct zonlicht. Zet de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden of westen en vermijd te weinig licht. Het kan ook goed groeien onder kunstlicht, zoals een groeilamp.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme, lichte plek staat.

  De luchtvochtigheid dient gemiddeld te zijn voor deze plant. Besproei af en toe de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant niet in de buurt van een verwarming of airconditioning.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Rebutia muscula ligt tussen de 5,5 en 6,5 pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant goed gedijt. Het is aan te raden om eventuele aanpassingen aan de zuurgraad langzaam door te voeren om de plant niet te schokken.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen eens in de twee weken een vloeibare meststof voor cactussen met de helft van de aanbevolen dosis. In de wintermaanden hoeft de plant niet bemest te worden. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

 • Omschrijving

  Rebutia muscula is een kleine cactussoort met bolvormige groei die maximaal 10 cm hoog kan worden. Deze plant heeft felgekleurde bloemen in diverse tinten, zoals rood, oranje en geel. De stekels van Rebutia muscula zijn kort en dicht op elkaar geplaatst, wat zorgt voor een pluizig uiterlijk. Deze cactus heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige, goed doorlatende potgrond. Rebutia muscula is een populaire keuze voor liefhebbers van kleine en kleurrijke cactussen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.