Rhododendron (Simsii Grp) 'Eleonore'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Eleonore' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende donkergroene bladeren en een bossige groeiwijze. In de lente produceert deze plant prachtige, opvallende roze bloemen die in dichte trossen op de takken staan. De bloemen zijn groot en trechtervormig en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. 'Eleonore' houdt van een lichtzure bodem en een beschutte standplaats met gefilterd zonlicht. Deze Rhododendron is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en als solitaire plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Eleonore' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water en een lichte standplaats nodig, maar verdraagt ook wat minder licht. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, Rhododendrons hebben veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  Rhododendron 'Eleonore' heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. In het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven. Houd rekening met verschillende factoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid bij het bepalen van de waterbehoefte.

  De Rhododendron houdt niet van felle zon en verdraagt beter wat indirect licht. Direct zonlicht kan bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten met wat schaduw.

  Ja, de Rhododendron houdt van warmte en heeft een ideale groeitemperatuur van 16-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te beschermen tegen koude temperaturen. Warmte en een gelijkmatige temperatuur zorgen voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Rhododendron bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, Rhododendrons zijn bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor in huis als je op zoek bent naar luchtzuiverende planten.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Eleonore' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Rhododendron 'Eleonore' kan na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden en de plant gezond te houden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken voor een betere groei. Snoei niet te diep in het oude hout, omdat dit de bloei kan verminderen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om in de zomerperiode wat vaker water te geven dan in de winter.

  Rhododendrons hebben een zure potgrond nodig om goed te gedijen. Gebruik een potgrond speciaal voor zuurminnende planten. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Rhododendron Simsii Groep 'Eleonore' gedijt het beste in een zure, goed doorlatende bodem met een hoge organische stof. Zorg ervoor dat de bodem vochtig, maar niet drassig is en vermijd kalkrijke grond. Het is belangrijk om regelmatig te mulchen en de plant te voeden met een speciale rhododendron meststof voor optimale groei.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Bemest de plant in het voorjaar en houd de plant vrij van dode bloemen en bladeren. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Verwijder eventuele dode bladeren en bloemen om de plant er fris uit te laten zien. Je kunt ook de bladeren besproeien met lauw water om stof te verwijderen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Eleonore' heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan waar het indirect zonlicht ontvangt. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan felle middagzon, dit kan bladverbranding veroorzaken. Een lichte standplaats zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou, aangezien dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en bescherm hem tegen tocht.

  Een Rhododendron (Simsii Grp) 'Eleonore' gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien en de plant op een schoteltje met water te plaatsen. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Eleonore' heeft een voorkeur voor zure grond met een pH-waarde tussen de 4,5 en 6. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of zure meststoffen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsproblemen en een verminderde groei van de plant.

  Rhododendrons hebben lichtzure grond nodig en profiteren van een bemesting met speciale Rhododendron plantenvoeding. Geef deze bemesting in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Eleonore' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende donkergroene bladeren en een bossige groeiwijze. In de lente produceert deze plant prachtige, opvallende roze bloemen die in dichte trossen op de takken staan. De bloemen zijn groot en trechtervormig en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. 'Eleonore' houdt van een lichtzure bodem en een beschutte standplaats met gefilterd zonlicht. Deze Rhododendron is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en als solitaire plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.