Xerochrysum Mohave Orange Dream

Xerochrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Xerochrysum Mohave Orange Dream is een prachtige en opvallende plant met heldere oranje bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor in bloembakken of borders. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Xerochrysum Mohave Orange Dream heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in zonnige en droge omstandigheden. Deze plant voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend en behoudt je bladeren het hele jaar door.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden de plant te beschermen bij strenge vorst. Deze tuinplant kan dus lichte vorst verdragen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en droogtetolerante tuinplant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De Xerochrysum Mohave Orange Dream heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien zodat de plant zich goed kan verspreiden. Zorg ervoor dat er geen andere planten in de buurt staan die de groei van de Xerochrysum Mohave Orange Dream kunnen belemmeren.

  De Xerochrysum Mohave Orange Dream groeit het beste in de volle zon en kan minder goed gedijen in de schaduw. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen om optimaal te groeien. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden.

  De plant heeft matig water nodig en moet goed gedraineerde grond hebben. Het is aan te raden om de grond tussen de gietbeurten goed op te laten drogen. Over het algemeen is het voldoende om de plant eens per week water te geven.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere bloemen en overvloedige nectar die ze produceert. Hierdoor draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin en helpt bij de bestuiving van andere planten. Het is een waardevolle toevoeging voor elke tuin.

  Deze plant is gunstig voor de biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Het kan helpen om de diversiteit aan insecten in de tuin te stimuleren en daarmee de algehele biodiversiteit te bevorderen. Het kan een mooie toevoeging zijn aan een biodiverse tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 6 tot 8 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Overmatige zon kan echter leiden tot verbranding van de bladeren, dus het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens zeer hete dagen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen om te consumeren vanwege mogelijke giftigheid. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen.

  Ja, tuinplanten hebben de potentie om geluid te dempen door geluidsgolven te absorberen en te reflecteren. Hoe voller en groter de plant is, hoe effectiever het geluid kan worden gedempt. Het kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid en het creëren van een rustige omgeving.

 • De plant moet regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei na de bloei om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te minimaliseren.

  Water geven aan deze plant is eenvoudig, omdat het regelmatig water nodig heeft, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Het is het beste om de grond te controleren voordat je water geeft en ervoor te zorgen dat het goed doorlaatbaar is.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond met een luchtige structuur. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar tegelijkertijd overtollig water goed kan afvoeren. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en voedzame bodem. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft, maar vermijd dat overtollig water zich ophoopt rond de wortels. Een regelmatige toevoeging van compost is gunstig voor de groei en bloei van deze plant.

  De standplaats van deze plant is het liefst in de volle zon. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Het is geschikt voor een plekje in de border of in een plantenbak op het terras.

  In de winter heeft deze plant extra bescherming nodig tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen of de plant te bedekken met vliesdoek. Zo kan de plant de winter goed overleven en in het voorjaar weer uitlopen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Water geven alleen als de grond droog aanvoelt.

  De plant heeft weinig bemesting nodig en kan goed gedijen op normale tuingrond. Het is aan te raden om in het voorjaar een beetje organische meststof rond de plant te strooien. Bemest niet teveel, dit kan de plant schaden.

  Mulchen is voordelig voor de plant, omdat het helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik bij voorkeur organisch materiaal, zoals houtsnippers of bladeren, en breng een laag aan van ongeveer 5-10 cm dik rondom de plant. Vernieuw de mulch jaarlijks voor optimale resultaten.

  De plant houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of compost. Een optimale zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op eventuele plagen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Ook kan een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel zoals neemolie worden ingezet om ongedierte te verjagen.

 • Omschrijving

  Xerochrysum Mohave Orange Dream is een prachtige en opvallende plant met heldere oranje bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor in bloembakken of borders. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Xerochrysum Mohave Orange Dream heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in zonnige en droge omstandigheden. Deze plant voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.