Xerochrysum Mohave Golden Yellow

Xerochrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Xerochrysum Mohave Golden Yellow is een bloeiende plant die bekend staat om zijn heldergele bloemen met een gouden gloed. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. De bloemen hebben een lange houdbaarheid en kunnen gebruikt worden in droogboeketten. De Xerochrysum Mohave Golden Yellow heeft grijs-groene bladeren en kan tot ongeveer 60 centimeter hoog groeien. Deze plant is een mooie toevoeging aan elke tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren gedurende het hele jaar groen blijven. Het is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn blijvende groene uitstraling.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Deze plant kan dus in de meeste Nederlandse tuinen groeien.

  Ja, deze plant is erg makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en bemesting nodig en gedijt goed in de volle zon. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig zorg vraagt.

  Voor Tuinplanten zoals de "Xerochrysum Mohave Golden Yellow" is het aan te raden om ze ongeveer 30-40 cm uit elkaar te planten, zodat ze voldoende ruimte hebben om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om te controleren of de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en niet te dicht op elkaar geplant staat. Het creëren van voldoende ruimte zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en optimaal kan groeien.

  De "Xerochrysum Mohave Golden Yellow" groeit het beste in de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is geen ideale keuze voor schaduwrijke plekken in de tuin. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige locatie te planten.

  De Tuinplanten heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten door. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bestuivers. Het kan een mooie toevoeging zijn aan een tuin om vlinders en bijen aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt en voedsel en schuilplaatsen biedt voor kleine dieren. Het helpt daardoor bij het creëren van een gevarieerd ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit van juli tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, om uitdroging te voorkomen. Deze planten zijn geschikt om in de tuin te planten en zullen goed groeien in een zonnige omgeving.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve waarde in tuinen. Het consumeren ervan kan leiden tot ongewenste bijwerkingen. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, als plant in de categorie van tuinplanten helpt deze soort niet significant bij het dempen van geluid. Het is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin.

 • Deze plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en zorg ervoor dat de plant voldoende licht en ruimte krijgt. Snoei niet te diep, zodat de plant voldoende energie overhoudt voor de bloei.

  De plant heeft matig water nodig en moet gelijkmatig vochtig gehouden worden. Vermijd daarbij dat de wortels te langdurig nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend zijn en mag niet te vochtig zijn. Het is aan te raden om een mengsel van potgrond en zand te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant niet te diep in de potgrond wordt geplant.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Voeg organisch materiaal toe aan de bodem om de kwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat wordt. Deze plant kan goed groeien in borders, rotstuinen of als snijbloem.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en kou. Je kunt de plant beschermen door een laag mulch aan te brengen rond de wortels en de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft minimaal één keer per week water nodig, zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Snoei verwelkte bloemen regelmatig om nieuwe groei te stimuleren. Mest de plant eens in de drie maanden met universele meststof voor bloeiende planten.

  Deze plant heeft in het groeiseizoen behoefte aan bemesting met een universele plantenvoeding. Gebruik deze voeding eens in de vier weken voor een gezonde groei en bloei. Pas op dat je niet te veel bemesting geeft, dit kan schade toebrengen aan de plant.

  Mulch helpt de bodem vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan worden aangebracht rond de plant in een laag van ongeveer 5 cm dik. Gebruik organische materialen zoals bladeren of houtsnippers voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met organische materialen zoals compost.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, is het belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op insecten en eitjes. Een natuurlijke bestrijdingsmethode is het besproeien van de bladeren met een mengsel van water en zeep. Een andere optie is het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie, om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Xerochrysum Mohave Golden Yellow is een bloeiende plant die bekend staat om zijn heldergele bloemen met een gouden gloed. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. De bloemen hebben een lange houdbaarheid en kunnen gebruikt worden in droogboeketten. De Xerochrysum Mohave Golden Yellow heeft grijs-groene bladeren en kan tot ongeveer 60 centimeter hoog groeien. Deze plant is een mooie toevoeging aan elke tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.