Xerochrysum Mohave Snow White

Xerochrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Xerochrysum Mohave Snow White er en smuk flerårig plante med sølvfarvede blade og hvide blomster, der ligner papirblomster. Det er en tørketolerant plante, der trives godt i solrige og veldrænede jorde. Blomsterne blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten kræver minimal vedligeholdelse og er ideel til stenbede, kantbeplantning og tørkeresistente haver. Xerochrysum Mohave Snow White tilføjer et strejf af elegance til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Dette sikrer, at planten kan give struktur og farve til haven året rundt.

  Denne plante er hårdfør indtil ca. -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten, når temperaturen falder under -5 grader Celsius. Planten bør placeres på et beskyttet sted under kolde vintermåneder.

  Planten er let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det er en stærk plante, der trives godt på solrige steder og tør jord. Regelmæssig vanding og beskæring fremmer vækst og blomstring.

  "Xerochrysum Mohave Snow White" har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre. Sørg for, at der er tilstrækkelig afstand til andre planter for at undgå konkurrence. Et rummeligt sted i fuld sol vil bidrage til en sund vækst af planten.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller let skygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre godt. Placer planten derfor et sted, hvor den får mindst et par timers direkte sollys om dagen.

  Haveplanter som Xerochrysum Mohave Snow White har normalt brug for vand en gang om ugen. Sørg for, at jorden tørrer ud mellem vanding for at undgå rådne rødder. Juster vandet efter vejrforholdene og plantens behov.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren og pollen, som den producerer. Dette fremmer bestøvningen og bidrager til at øge biodiversiteten i haven. Det er derfor et smukt tilføjelse til en have fuld af liv.

  Haveplanter bidrager generelt ikke til biodiversiteten, men kan være en smuk tilføjelse til haven. For en større biodiversitet i haven er det bedre at vælge indfødte plantearter.

  Denne plante blomstrer fra juni til og med september og har en blomstringsperiode på cirka 12 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Jo mere sollys, jo bedre vil denne plante vokse og blomstre. Sørg dog for tilstrækkelig vanding på varme dage.

  Nej, Xerochrysum Mohave Snow White er ikke spiselig. Den dyrkes primært til dekorative formål i haver og bede. Indtagelse af denne plante kan være skadelig for helbredet.

  Nej, haveplanter som Xerochrysum Mohave Snow White har generelt ikke lyddæmpende egenskaber. Disse planter har primært dekorative og luftrensende egenskaber.

 • Det er vigtigt at beskære denne plante årligt om foråret for at fremme væksten og bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær eventuelt for lange grene for at holde planten kompakt. Brug en skarp beskæresaks for at undgå skader.

  Giv denne plante regelmæssigt vand, især i varme sommermåneder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke bliver gennemblødt. Giv mindre vand i vintermånederne, når planten er i hvile.

  Til Havplanter har vi brug for en let, godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men stadig holder tilstrækkeligt på fugtigheden for plantens sundhed. Det anbefales også at bruge en potte med drænhuller for at undgå rodæd.

  Planten trives bedst i veldrænet og næringsrig jord. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot. Tilføjelse af organisk materiale kan hjælpe med at fremme væksten.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys til at kunne vokse og blomstre godt. Undgå for våd eller for tør jord, da dette kan hæmme plantens vækst.

  Det anbefales at beskytte planten mod frost ved at bringe den indendørs om vinteren eller dække den til med f.eks. fiberdug. Sørg også for, at planten ikke står for vådt, da det kan forårsage rodødsel. Trim planten om foråret for at fremme væksten.

  Planten har et gennemsnitligt vandbehov og skal vandes regelmæssigt. Det er vigtigt at fjerne gamle blomster for at fremme væksten af nye blomster. Planten kræver ikke særlig pleje, men kan have gavn af lidt gødning om foråret.

  Haveplanter som disse bør bedst gødes med en universal gødning til blomstrende planter. Det anbefales at gøde om foråret og sommeren, i henhold til instruktionerne på emballagen. Overgødning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Mulch er et lag organisk materiale, der lægges rundt om bunden af haven planter for at holde på fugtigheden og reducere ukrudt vækst. Det kan bestå af blade, halm, træflis, kompost eller græsafklip. Mulch beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer og hjælper også med at bevare en sund jordstruktur.

  Xerochrysum Mohave Snow White trives i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med passende gødning. At opretholde den korrekte surhedsgrad sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  Xerochrysum Mohave Snow White er følsom over for bladlus og spindemider. For at bekæmpe disse skadedyr kan du fjerne dem med en kraftig vandstråle eller bruge biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider. Sørg også for god luftcirkulation for at reducere risikoen for infektioner.

 • Beskrivelse

  Xerochrysum Mohave Snow White er en smuk flerårig plante med sølvfarvede blade og hvide blomster, der ligner papirblomster. Det er en tørketolerant plante, der trives godt i solrige og veldrænede jorde. Blomsterne blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten kræver minimal vedligeholdelse og er ideel til stenbede, kantbeplantning og tørkeresistente haver. Xerochrysum Mohave Snow White tilføjer et strejf af elegance til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.