Angelonia Angelmist Lavender Stripe

Angelonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Angelonia Angelmist Lavender Stripe is een compacte plant met paarse bloemen en witte strepen. De bloemen hebben een zachte lavendelgeur en bloeien gedurende de zomermaanden. De plant groeit goed in zonnige en goed doorlatende grond. Het blad is smal en langwerpig, wat een fijne textuur geeft aan de plant. Angelonia Angelmist Lavender Stripe trekt vlinders en andere bestuivers aan en is een mooie aanvulling in borders, potten of hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant Angelonia Angelmist Lavender Stripe is groenblijvend. De plant behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, aangezien de plant permanent groen blijft.

  De Angelonia Angelmist Lavender Stripe is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen milde winterse omstandigheden. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig zorg en kan goed gedijen in zowel volle zon als halfschaduw. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor deze plant.

  Voor deze tuinplant is ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte tussen elke plant voldoende. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om goed te groeien. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de juiste plantafstand.

  De Angelonia Angelmist Lavender Stripe groeit het beste in de volle zon. Het is aan te raden om deze plant minimaal 6-8 uur direct zonlicht per dag te geven voor optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en minder bloemen produceren.

  De Angelonia Angelmist Lavender Stripe heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Het is aan te raden om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceert. Het is daarom een goede keuze voor een tuin die vlinders en bijen wil aantrekken.

  Ja, de plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren zoals insecten. Deze plant kan dus zeker een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 12 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond.

  Nee, de Angelonia Angelmist Lavender Stripe is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het kan giftige stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn bij inname.

  Ja, Tuinplanten in het algemeen hebben een beperkte geluidsdempende werking vanwege hun bladeren en takken die geluidsgolven kunnen absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden enigszins te verminderen, vooral als de plant dicht bij een raam of buitenmuur staat.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar voor een compacte groei en meer bloei.

  Geef deze plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme zomerdagen. Geef indien nodig minder water tijdens de wintermaanden.

  De Angelonia Angelmist Lavender Stripe gedijt het beste in goed gedraineerde potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een lichtvochtige grond en voeg eventueel wat compost toe voor extra voeding.

  De Angelonia Angelmist Lavender Stripe gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd dat deze te drassig wordt. Voeg indien nodig organische mulch toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Angelonia Angelmist Lavender Stripe gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Zorg voor winterbescherming door de plant in het najaar flink terug te snoeien en te bedekken met een dikke laag mulch. Plaats de plant op een beschutte plek uit de wind en bescherm de wortels tegen strenge vorst met bijvoorbeeld vliesdoek. In het voorjaar kan de plant weer uitlopen en groeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder dode bloemen om de bloei te stimuleren en snoei de plant indien nodig om de vorm te behouden. Voeg regelmatig meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een universele meststof die geschikt is voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je gebruikt.

  Mulchen bevordert de groei van de plant door de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals houtschors of compost. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant, maar zorg ervoor dat de stam vrij blijft van mulch.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met organische meststoffen.

  Om ongedierte op afstand te houden, kun je regelmatig de plant controleren op luizen, trips en spint. Je kunt biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken om deze plagen te bestrijden. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voorkom dat de plant te nat staat om schimmelziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Angelonia Angelmist Lavender Stripe is een compacte plant met paarse bloemen en witte strepen. De bloemen hebben een zachte lavendelgeur en bloeien gedurende de zomermaanden. De plant groeit goed in zonnige en goed doorlatende grond. Het blad is smal en langwerpig, wat een fijne textuur geeft aan de plant. Angelonia Angelmist Lavender Stripe trekt vlinders en andere bestuivers aan en is een mooie aanvulling in borders, potten of hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.