Nephrolepis exaltata 'Vitale'

Nephrolepis exaltata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nephrolepis exaltata 'Vitale' is een populaire varensoort die bekend staat om zijn weelderige groei en decoratieve bladeren. Deze varen heeft helder groene, geveerde bladeren die elegant overhangen. Het is een sterke plant die goed gedijt in vochtige en licht-beschaduwde omgevingen. De 'Vitale' variant heeft een compacte groeivorm en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze varen is ideaal voor het toevoegen van een vleugje groen aan zowel kantoren als huizen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Het is belangrijk om de bladeren af en toe te besproeien om de luchtvochtigheid te behouden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Het vermijden van direct zonlicht is ook belangrijk om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de pot goed kan uitlekken na het water geven.

  Kamerplanten zoals Nephrolepis exaltata 'Vitale' houden niet van direct zonlicht en verbranden snel onder felle zon. Het is beter om ze op een plek te zetten met indirect licht of halfschaduw. Dan zullen ze goed gedijen.

  Ja, de plant houdt van warmte en groeit het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden. Het is daarom aan te raden om de plant binnenshuis te houden.

  De plant bloeit niet en produceert geen bloemen. Het is een decoratieve kamerplant met varenachtige bladeren die het hele jaar door groen blijven. Het kan wel sporen produceren om zich voort te planten.

  Ja, de Nephrolepis exaltata 'Vitale' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een schonere en gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor de groei en gezondheid van deze plant. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen.

 • Deze plant heeft geen specifieke snoei nodig, maar het kan helpen om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Het is ook mogelijk om de plant te verjongen door oudere bladeren te verwijderen en nieuwe groei te bevorderen. Zorg ervoor dat je scherpe schaar of snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De Nephrolepis exaltata 'Vitale' heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef de plant geen teveel water om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode kan de waterbehoefte verminderd worden.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant pas water te geven wanneer de grond droog aanvoelt. Het is aan te raden om in het voorjaar de potgrond te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de wortels nat blijven staan. Zet de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant kan stof opbouwen op de bladeren, dus het is aan te raden om regelmatig de bladeren voorzichtig af te stoffen met een zachte doek of spons. Af en toe kunnen de bladeren ook worden besproeid met lauw water om de luchtvochtigheid te verhogen en stof te verwijderen. Het gebruik van speciale plantenspray kan ook helpen om de bladeren schoon en gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt voor gelijkmatige belichting.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant geen extreme hitte of kou ervaart, aangezien dit de gezondheid van de plant kan schaden.

  Deze plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Het regelmatig besproeien van de bladeren of het plaatsen van een luchtbevochtiger kan helpen de gewenste luchtvochtigheid te behouden. Een luchtvochtigheid van rond de 60% wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De Nephrolepis exaltata 'Vitale' heeft een voorkeur voor een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsopnameproblemen en groeistoornissen bij de plant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt, maar vermijd overbemesting om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Nephrolepis exaltata 'Vitale' is een populaire varensoort die bekend staat om zijn weelderige groei en decoratieve bladeren. Deze varen heeft helder groene, geveerde bladeren die elegant overhangen. Het is een sterke plant die goed gedijt in vochtige en licht-beschaduwde omgevingen. De 'Vitale' variant heeft een compacte groeivorm en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze varen is ideaal voor het toevoegen van een vleugje groen aan zowel kantoren als huizen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.