Calibrachoa Carillon

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Carillon is een hangplant met kleinere bloemen, vergelijkbaar met petunia's. De bloemen zijn meestal blauw, roze of wit van kleur en hebben een trompetvormige structuur. Deze plant bloeit overvloedig gedurende het groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Het heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor hanging baskets, containers of als bodembedekker. Calibrachoa Carillon houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Calibrachoa Carillon is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie aanvulling op de tuin, vooral tijdens de koudere maanden wanneer andere planten hun bladeren verliezen. Deze planten zullen kleur en leven toevoegen aan uw tuin, zelfs in de winter.

  De plant is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen de kou. Deze plant is geschikt als tuinplant voor in potten of hangmanden.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Hij houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven, maar verder heeft hij weinig speciale verzorging nodig. Het is een sterke en gezonde tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinen.

  De "Calibrachoa Carillon" heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en bloeien. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dicht bij staan om concurrentie te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Calibrachoa Carillon hebben over het algemeen maar één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en hoe vochtig de grond is. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door iets te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond aan te voelen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die ze produceert. Het trekt vaak vlinders en bijen aan door de nectar en het stuifmeel dat beschikbaar is. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Calibrachoa Carillon is een goede plant voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. Het helpt bij bestuiving en draagt bij aan een gezondere omgeving voor verschillende dieren. Het heeft een positieve invloed op de ecologische balans in de tuin.

  De plant bloeit vanaf mei tot aan de eerste vorst, ongeveer tot oktober. De bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 maanden.

  Ja, de Calibrachoa Carillon kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in helder zonlicht en warme temperaturen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Het consumeren van tuinplanten kan tot gezondheidsproblemen leiden.

  Nee, de Calibrachoa Carillon heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen en decoratieve uitstraling in de tuin. Het kan echter wel bijdragen aan een ontspannen sfeer in de tuin.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om een compacte groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en takken om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar eventueel oude takken om de plant te verjongen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft maar niet te drassig. Controleer de grond regelmatig op droogte, vooral in warme periodes. Geef water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Voor de Calibrachoa Carillon wordt aangeraden om gebruik te maken van voedzame potgrond voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en voldoende vocht vasthoudt voor een gezonde groei en bloei. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal helpen om de plant gezond en sterk te houden.

  Calibrachoa Carillon gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor een gezonde groei van deze plant.

  De Calibrachoa Carillon heeft een standplaats in de volle zon nodig. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Deze tuinplant gedijt goed in hangmanden of bloembakken.

  Om uw Tuinplant tijdens de winter te beschermen, kunt u een dikke laag mulch rond de plant leggen om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kunt u de plant in een beschermende pot plaatsen en deze op een beschutte locatie zetten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade door vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen en voed de plant maandelijks met plantenvoeding voor bloeiende planten. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Voor de Tuinplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en goed te groeien.

  Mulchen is gunstig voor deze tuinplanten, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het toevoegen van voedingsstoffen aan de grond. Het is aan te raden om organische mulch te gebruiken, zoals boomschors of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en laat ruimte over rond de stelen van de plant om verstikking te voorkomen.

  De Calibrachoa Carillon geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan er gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op mogelijk ongedierte en deze indien nodig te verwijderen. Ook is het aan te raden om de planten goed te bemesten en water te geven, zodat ze gezond en sterk blijven en minder vatbaar zijn voor plagen.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Carillon is een hangplant met kleinere bloemen, vergelijkbaar met petunia's. De bloemen zijn meestal blauw, roze of wit van kleur en hebben een trompetvormige structuur. Deze plant bloeit overvloedig gedurende het groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Het heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor hanging baskets, containers of als bodembedekker. Calibrachoa Carillon houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.