Euphorbia (Milii Grp) 'Lemon'

Euphorbia (Milii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia (Milii Grp) 'Lemon' is een sierlijke en opvallende plant met felgele bloemen. Deze plant behoort tot de Euphorbiafamilie en wordt ook wel de kroon van Christus genoemd vanwege de doornige stengels. De 'Lemon' variant heeft een frisse citroengele kleur die zorgt voor een vrolijke uitstraling in huis of tuin. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. De Euphorbia (Milii Grp) 'Lemon' is een prachtige toevoeging aan elke plantencollectie en kan zowel binnen als buiten worden gehouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Euphorbia planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben niet veel aandacht nodig. Ze gedijen goed op een zonnige plek en hebben weinig water nodig. Regelmatig inspecteren op insecten is aanbevolen.

  Ja, de Euphorbia (Milii Grp) 'Lemon' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant in een lichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een plekje nabij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Lemon' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zonnestralen. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Euphorbia (Milii Grp) 'Lemon' houdt van warme temperaturen en gedijt goed bij een constante binnentemperatuur tussen de 18-24°C. Voorkom echter direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen. Zorg ook voor voldoende luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat.

  Kroon van Doorn is een van de populairste kamerplanten en bloeit normaal gesproken in de lente en zomermaanden. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden in huis.

  Ja, kamerplanten in het algemeen hebben een luchtzuiverende werking doordat ze schadelijke stoffen uit de lucht kunnen filteren. Het is echter niet specifiek bekend of Euphorbia (Milii Grp) 'Lemon' een sterke luchtzuiverende plant is. Het wordt aangeraden om verschillende soorten kamerplanten te combineren voor een optimaal effect.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Gebruik scherpe snoeischaar om beschadiging van de plant te voorkomen. Verwijder dode of zieke takken regelmatig voor een gezonde groei.

  De Euphorbia 'Lemon' heeft matig water nodig. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Lemon' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Kies een potgrond die geschikt is voor kamerplanten.

  De Euphorbia houdt van goed doorlatende grond en gedijt goed in een licht zure tot neutrale bodem. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om af en toe de bodem te testen en indien nodig bij te mesten.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit goed in normale kameromstandigheden. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt. Vermijd overtollig water om wortelrot te voorkomen.

  De plant kan af en toe worden schoongemaakt door stof voorzichtig van de bladeren en stengels af te vegen met een vochtige doek. Vermijd hierbij direct contact met de melkachtige sap van de plant om huidirritatie te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  De "Euphorbia (Milii Grp) 'Lemon'" plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht in de hete middaguren. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius, aangezien dit schade kan veroorzaken. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn voor deze plant. Houd de luchtvochtigheid in de kamer dus op een normaal niveau. Overmatig vocht kan leiden tot schimmelvorming op de bladeren.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de bodem pH kan helpen om de plant gezond te houden.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger kaliumgehalte voor een compacte groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Lemon' is een sierlijke en opvallende plant met felgele bloemen. Deze plant behoort tot de Euphorbiafamilie en wordt ook wel de kroon van Christus genoemd vanwege de doornige stengels. De 'Lemon' variant heeft een frisse citroengele kleur die zorgt voor een vrolijke uitstraling in huis of tuin. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. De Euphorbia (Milii Grp) 'Lemon' is een prachtige toevoeging aan elke plantencollectie en kan zowel binnen als buiten worden gehouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.