Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Wien'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Wien' er en kompakt plante med smukke dybrosa blomster, der ligner roser. Bladene er mørkegrønne og har en let tandet kant. Denne plante blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Wien' er et ideelt valg til altaner, terrasser eller hængekurve. Denne Pelargonium har en let, sød duft, der får haven eller altanen til at dufte dejligt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Wien' er generelt nem at vedligeholde. De har brug for lidt vand og trives godt på en solrig placering. At fjerne visnet blomster regelmæssigt fremmer blomstringen.

  Ja, planten har brug for meget lys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Placer den et sted med masser af indirekte sollys for de bedste resultater. Overvej at bruge et vindue mod syd til denne stueplante.

  Pelargonium 'Wien' har brug for vand en til to gange om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men sørg for, at der ikke opstår vandophobning. Vandbehovet kan mindske i vintermånederne.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Wien' kan lide lyse og solrige steder, men ikke direkte skarpt sollys. Det er vigtigt at beskytte planten mod de skarpeste solstråler for at undgå forbrænding. Placer planten et sted, hvor den får tilstrækkeligt med lys, men ikke konstant udsættes for solen.

  Ja, denne plante elsker varme og trives godt ved temperaturer mellem 18-25 grader Celsius. Placer den på et solrigt sted og undgå træk for at holde planten glad. Giv regelmæssigt vand og sørg for en let fugtig jord.

  Denne plante blomstrer fra foråret til efteråret, og blomstringsperioden kan vare flere måneder. I løbet af denne periode producerer planten rige og farverige blomster, der lyser rummet op. Det er et smukt bidrag til indretningen i denne blomstringsperiode.

  Ja, Pelargonium planten er kendt for at forbedre luftkvaliteten i hjemmet ved at absorbere skadelige stoffer og omdanne dem til oxygen. Dog er den ikke så effektiv som nogle andre stueplanter til at rense luften.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at forblive sund. På den måde kan den vokse og blomstre optimalt.

 • Det er vigtigt at fjerne visne blomster og gulede blade regelmæssigt for at stimulere væksten. Beskær også regelmæssigt de lange stilke for at holde planten kompakt. Brug en skarp beskæresaks til at klippe grenene lige over en bladknude.

  Giv planten regelmæssigt vand, men lad jorden tørre let mellem vandinger. Sørg for, at planten ikke står for vådt for at undgå rod råd. Om vinteren har planten mindre behov for vand.

  Denne plante har brug for godt drænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Det er vigtigt at udskifte eller supplere pottemulden regelmæssigt med næringsstoffer for at holde planten sund. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, da dette kan forårsage rodskade.

  "En god jordkvalitet er afgørende for trivsel af stueplanter. Sørg for en veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Undgå for våd jord for at undgå rodrot."

  Planten har brug for regelmæssig vanding, sørg for at jorden aldrig tørrer helt ud. Placér planten på et solrigt sted med tilstrækkeligt lys. Gød planten regelmæssigt i vækstperioden for en sund vækst.

  Du kan af og til støve bladene på denne plante af med en blød klud for at fjerne støv og snavs. Brug ikke rengøringsmidler, da det kan være skadeligt for planten. Fjern også regelmæssigt døde blade eller blomster for at holde planten sund.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Wien' har brug for masser af lys og trives bedst på et solrigt sted. Placer planten et sted med mindst 4 timers direkte sollys om dagen. Undgå direkte sollys i de varmeste timer på dagen for at undgå bladskader.

  Temperaturen for denne plante skal være mellem 15-23°C. Sørg for, at planten ikke udsættes for for mange temperatursvingninger. Placer planten et sted, hvor temperaturen er konstant og moderat.

  Hold luftfugtigheden omkring 40-60% ved regelmæssigt at sprøjte med vand ved stuetemperatur. En for lav luftfugtighed kan føre til udtørring af bladene, mens en for høj luftfugtighed kan fremme skimmelsvampvækst. Sørg for god luftcirkulation omkring planten.

  Indendørs planter foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og foretage eventuelle justeringer efter behov. Overdreven sur jord kan forårsage problemer for plantens vækst og sundhed.

  Stueplanter har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en speciel stueplante gødning og følg instruktionerne på emballagen. Overgødskning kan forårsage skade på planten, så vær forsigtig med mængden af gødning, du bruger.

 • Beskrivelse

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Wien' er en kompakt plante med smukke dybrosa blomster, der ligner roser. Bladene er mørkegrønne og har en let tandet kant. Denne plante blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Wien' er et ideelt valg til altaner, terrasser eller hængekurve. Denne Pelargonium har en let, sød duft, der får haven eller altanen til at dufte dejligt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.