Zantedeschia 4 kleuren

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia, ook wel bekend als de Calla lelie, is een prachtige bloeiende plant met opvallende trechtervormige bloemen. Deze plant komt in verschillende kleuren voor, waaronder wit, geel, roze en paars. De bladeren van de Zantedeschia zijn meestal groen en langwerpig van vorm. Deze plant staat bekend om zijn elegantie en is een populaire keuze voor boeketten en bloemstukken. Zantedeschia's gedijen goed in vochtige, goed gedraineerde grond en een lichte standplaats, waardoor ze ideaal zijn voor zowel tuinen als binnenshuis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig aandacht nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt, dus laat de bovenste laag van de grond eerst opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Houd ook rekening met de luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en verdraagt geen direct zonlicht. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar hij veel natuurlijk licht kan ontvangen, maar niet blootgesteld wordt aan felle zonnestralen. Overmatige blootstelling aan de zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Zantedeschia 4 kleuren houdt van warmte en doet het goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius. Een warme en lichte standplaats zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Zantedeschia 4 kleuren bloeit van juni tot en met augustus en de bloei kan tot wel 8 weken duren. De plant staat bekend om zijn prachtige gekleurde bloemen die de hele zomer lang kunnen bloeien.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een uitstekende keuze voor het zuiveren van de lucht in binnenruimtes. Het helpt schadelijke gassen te absorberen en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en voorkomt dat de plant te koud of te warm wordt. Het is belangrijk om de plant op een geschikte temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Om de plant gezond te houden is het aanbevolen om dode bloemen te verwijderen en gebroken of gele bladeren af te knippen. Snoei de plant indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden. Overmatig snoeien kan de groei van de plant belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in een laag water blijven staan. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. In de wintermaanden kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Voor een optimale groei en bloei heeft de Zantedeschia 4 kleuren een goed doorlatende potgrond nodig. Kies een mix die rijk is aan voedingsstoffen en zorg ervoor dat de pot drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen. Verpot de plant om de paar jaar om de grond vers en vruchtbaar te houden.

  De plant gedijt het beste in een goed gedraineerde potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware en compacte grondsoorten die de wortels kunnen verstikken.

  De plant dient op een lichte plek te staan maar niet in direct zonlicht. Houd de grond altijd licht vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  De bladeren van deze plant kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met helder, indirect licht. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de warme zomermaanden. Een plekje bij een raam op het noorden of oosten is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek zonder direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld tot hoog zijn, met een voorkeur voor een vochtige omgeving. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant niet in de buurt van verwarmingsbronnen die de luchtvochtigheid kunnen verminderen.

  De Zantedeschia 4 kleuren gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen of kalk. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en een verminderde groei van de plant.

  Voor optimale groei en bloei is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met veel stikstof voor gezonde bladgroei en meer fosfor en kalium voor de bloei. Volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Zantedeschia, ook wel bekend als de Calla lelie, is een prachtige bloeiende plant met opvallende trechtervormige bloemen. Deze plant komt in verschillende kleuren voor, waaronder wit, geel, roze en paars. De bladeren van de Zantedeschia zijn meestal groen en langwerpig van vorm. Deze plant staat bekend om zijn elegantie en is een populaire keuze voor boeketten en bloemstukken. Zantedeschia's gedijen goed in vochtige, goed gedraineerde grond en een lichte standplaats, waardoor ze ideaal zijn voor zowel tuinen als binnenshuis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.