Zantedeschia 5 kleuren

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Zantedeschia, ook wel bekend als de Calla lelie, komt in verschillende kleuren voor. Een van de bekendste kleuren is wit, met zijn klassieke en elegante uitstraling. Daarnaast zijn er ook Zantedeschia's in levendig geel, wat zorgt voor een vrolijke en zomerse sfeer. Roze is een andere populaire kleur, met zijn zachte en romantische uitstraling. Voor een krachtige en exotische look zijn er Zantedeschia's in diep paars of rood. De variatie in kleuren maakt deze plant een prachtige toevoeging aan elk interieur of tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef de plant regelmatig water en voeding. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Zantedeschia 5 kleuren heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom dicht bij een raam op het zuiden, oosten of westen. Vermijd direct zonlicht in de zomer om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Zantedeschia 5 kleuren heeft wekelijks water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht. Fel zonlicht kan de bladeren verbranden. Zorg voor een lichte standplaats met wat bescherming tegen de zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en doet het het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om hem weg te houden van tocht en koude luchtstromen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vocht krijgt om gezond te blijven.

  De Zantedeschia bloeit meestal in de maanden april tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de plant heeft een luchtzuiverende werking en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te verzorgen om optimaal van deze eigenschap te kunnen profiteren.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden voor een optimale groei en bloei. Plaats de plant dus niet in een te koude of te warme ruimte.

 • Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen. Ook kunnen dode of beschadigde bladeren afgeknipt worden. Houd de plant mooi en gezond door af en toe wat onderhoud te plegen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet drassig. Laat de grond tussen water geven goed opdrogen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De Zantedeschia 5 kleuren heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een mengsel van potgrond en orchideeënpotgrond voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Zantedeschia 5 kleuren gedijt het beste in een goed doorlatende en vochtige bodem. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voedingsstoffen. Vermijd stilstaand water en zorg voor een pH-waarde tussen de 6.5 en 7.5.

  . Deze plant heeft behoefte aan een vochtige, goed doorlatende grond en regelmatig water geven in de zomer. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof van de bladeren af te vegen. Verwijder dode bladeren regelmatig om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Besproei de bladeren af en toe met water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Zantedeschia 5 kleuren heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan waar het indirect zonlicht krijgt. Zet de plant niet in de felle zon, maar op een plek met helder licht. In de winter kan de plant iets minder licht verdragen dan in de zomer.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn en de plant doet het goed in normale kamertemperatuur. Zorg voor een goede vochtigheid door regelmatig te sproeien met water, vooral in de winter wanneer de lucht droger is. Vermijd tochtige plekken en plaats de plant niet in de buurt van radiatoren of airconditioning.

  De Zantedeschia 5 kleuren heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de grond regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met speciale meststoffen. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur met een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen. Geef geen meststoffen in de wintermaanden, wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Zantedeschia, ook wel bekend als de Calla lelie, komt in verschillende kleuren voor. Een van de bekendste kleuren is wit, met zijn klassieke en elegante uitstraling. Daarnaast zijn er ook Zantedeschia's in levendig geel, wat zorgt voor een vrolijke en zomerse sfeer. Roze is een andere populaire kleur, met zijn zachte en romantische uitstraling. Voor een krachtige en exotische look zijn er Zantedeschia's in diep paars of rood. De variatie in kleuren maakt deze plant een prachtige toevoeging aan elk interieur of tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.