Zantedeschia 6 kleuren

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia, også kendt som Calla-liljen, er en smuk blomstrende plante med iøjnefaldende blomster og langstrakte blade. Denne plante findes i forskellige farver, herunder hvid, rosa, gul, orange, lilla og rød. Blomsterne har en trompetformet struktur og står højt på lange stilke. Zantedeschia blomstrer om foråret og sommeren og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Denne plante er et populært valg til bede, blomsterbede og som afskåret blomst i buketter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Zantedeschia 6 farver er generelt lette at vedligeholde. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for en lys placering. Derudover er det en god idé at fjerne visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  De Zantedeschia 6 farver har brug for masser af lys for at vokse godt. Placer planten derfor et sted, hvor den modtager masser af lys dagligt, men undgå direkte sollys. Et vindue mod syd er ideelt til denne stueplante.

  Denne plante har brug for vand cirka en til to gange om ugen i vækstperioden. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. I vintermånederne kan planten have brug for mindre vand.

  Zantedeschia 6 farver planter foretrækker en lys placering, men kan blive brændt, hvis de får for meget direkte sollys. Det er derfor bedst at placere planten i halvskygge eller beskytte den mod den skarpe sol med f.eks. et gardin. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand og bliver regelmæssigt sprøjtet.

  Ja, Zantedeschia 6 farver kan lide varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 22 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for træk eller kolde luftstrømme. Placer planten et varmt og lyst sted i huset.

  De Zantedeschia 6 farver blomstrer fra foråret til efteråret, og blomstringsperioden kan vare op til 8 uger.

  Ja, planten har luftrensende egenskaber og bidrager til et sundt indeklima ved at absorbere skadelige stoffer fra luften og producere ilt. Det er et godt valg til hjemmet eller på kontoret.

  Ja, denne plante trives bedst et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at undgå at placere planten et sted, hvor den udsættes for ekstreme temperatursvingninger. Placer planten et varmt og lyst sted i hjemmet.

 • Zantedeschia-planten kræver ikke regelmæssig beskæring. Fjern døde blade og blomster for at holde planten pæn. Hvis planten bliver for stor, kan den omforplantes til en større potte om foråret.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men vær forsigtig med ikke at gøre jorden for fugtig. Vand planten, når den øverste lag jord føles tør. I vinterperioden skal der gives mindre vand.

  De Zantedeschia 6 farver trives bedst i en godt drænet pottejord, der er rig på organisk materiale. Det er vigtigt at vande planten regelmæssigt, men sørg for, at jorden ikke bliver alt for våd. Når du omplanter, kan det være en god idé at bruge ny pottejord for at fremme vækst og blomstring.

  Zantedeschia 6 farver trives bedst i en veldrænet og frugtbar jord. Det er vigtigt, at jorden har en god dræning for at undgå rådne rødder. Det anbefales at give jorden gødning fra tid til anden for optimal vækst af planten.

  Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Placer planten på et lyst og varmt sted, men ikke i direkte sollys. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at fremme væksten.

  For at rense bladene på denne plante kan du forsigtigt støve af med en let fugtig klud. Undgå brug af aggressive rengøringsmidler for at undgå skade på bladene. Det er vigtigt at fjerne regelmæssigt støv og snavs for at opretholde plantens sundhed.

  De Zantedeschia 6 farver har brug for meget lys for at trives godt. Det er bedst at placere planten et sted, hvor den får indirekte sollys. Undgå direkte sollys for at forhindre forbrænding af bladene.

  Den ideelle temperatur for denne plante ligger mellem 18 og 22 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten ikke udsættes for ekstreme temperaturer, såsom træk eller frost. Placer planten et sted med en konstant temperatur og undgå store udsving.

  Stueplanter som Zantedeschia 6 farver trives bedst ved en gennemsnitlig luftfugtighed i huset. Det anbefales at holde luftfugtigheden på et passende niveau ved regelmæssig sprøjtning eller ved brug af en luftfugter. Ved for lav luftfugtighed kan planternes blade tørre ud.

  De Zantedeschia planter trives bedst i sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi, før du planter planterne i jorden, så de kan vokse og blomstre optimalt. Du kan justere jordens surhedsgrad ved f.eks. at tilføje tørv eller kompost.

  Zantedeschia med 6 farver har brug for regelmæssig gødning i løbet af vækstsæsonen, men kan have mindre behov for næringsstoffer i vintermånederne. Brug en generel stueplante gødning og følg den anbefalede dosering på emballagen. Overgødskning kan føre til skade på plantens rødder.

 • Beskrivelse

  Zantedeschia, også kendt som Calla-liljen, er en smuk blomstrende plante med iøjnefaldende blomster og langstrakte blade. Denne plante findes i forskellige farver, herunder hvid, rosa, gul, orange, lilla og rød. Blomsterne har en trompetformet struktur og står højt på lange stilke. Zantedeschia blomstrer om foråret og sommeren og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Denne plante er et populært valg til bede, blomsterbede og som afskåret blomst i buketter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.