Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Orange

Impatiens overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Orange is een krachtige en levendige plant met opvallende oranje bloemen. De plant heeft een uitbundige groei en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Het blad van de plant is groen en vormt een mooi contrast met de heldere oranje bloemen. De Impatiens Sunpatiens is een ideale keuze voor tuinen en borders die wat extra kleur en vitaliteit kunnen gebruiken. De plant gedijt goed in zonlicht en heeft weinig onderhoud nodig, waardoor het een populaire keuze is onder tuiniers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. het is een perfecte keuze voor een decoratieve tuinplant.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Hij kan dus matige vorst verdragen, maar het is aan te raden om hem te beschermen bij lagere temperaturen. Zorg voor voldoende beschutting en winterbescherming indien nodig.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Het is vooral belangrijk om regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Zorg er ook voor dat de plant op een zonnige plek staat.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen, dus ongeveer 30 tot 45 centimeter om zich heen. Het is belangrijk om de plant niet te dicht op andere planten te plaatsen om luchtcirculatie en groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en goed gedraineerde grond heeft.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het heeft niet veel direct zonlicht nodig en kan goed gedijen in schaduwrijke omgevingen. Het zal nog steeds bloeien en groeien, zelfs zonder volle zon.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Gemiddeld zal de plant ongeveer 2-3 keer per week water nodig hebben, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en de grootte van de pot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn heldere oranje bloemen en overvloedige nectarproductie. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aanmoedigen om te bezoeken. Deze plant kan een geweldige aanvulling zijn op een tuin die biodiversiteit wil bevorderen.

  Ja, deze plant is gunstig voor biodiversiteit omdat het bijen en andere insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan helpen om de diversiteit aan planten en dieren te bevorderen. Het zorgt voor een levendige en evenwichtige omgeving in de tuin.

  De Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Orange bloeit vanaf het voorjaar tot aan het najaar, in de maanden april tot en met oktober. De bloei kan tot wel 6 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Ook is het aan te raden om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei en bloei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het kan schadelijk zijn als het wordt ingenomen.

  Deze plant is niet geluidsdempend. De eigenschappen van deze plant dragen niet bij aan het verminderen van geluid in de omgeving. Het is vooral geschikt als decoratieve tuinplant.

 • Deze plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat er plassen ontstaan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig wordt bewaterd tijdens droge periodes. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water te laten weglopen.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en regelmatig wordt bewaterd om de groei te bevorderen. Ideaal voor in de tuin of op het balkon.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door gebruik te maken van een mulchlaag of doek. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt, en vermijd temperaturen onder de 5 graden Celsius. Zorg voor een beschutte plek in de tuin en geef de plant extra bescherming als er strenge vorst voorspeld wordt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor voldoende bemesting en verpot de plant wanneer nodig. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Het is raadzaam om in het voorjaar en zomerperiode regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Mulchen rondom de plant zal helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Vernieuw de mulchlaag indien nodig om de plant gezond te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is tussen de pH 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen bij de planten. Het is daarom aanbevolen om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen.

  Er zijn verschillende methoden om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, waaronder het regelmatig controleren op plagen en het handmatig verwijderen ervan. Ook kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet om ongedierte te bestrijden. Daarnaast kunnen ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen gebruikt worden, zoals zeepoplossingen en neemolie.

 • Omschrijving

  De Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Orange is een krachtige en levendige plant met opvallende oranje bloemen. De plant heeft een uitbundige groei en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Het blad van de plant is groen en vormt een mooi contrast met de heldere oranje bloemen. De Impatiens Sunpatiens is een ideale keuze voor tuinen en borders die wat extra kleur en vitaliteit kunnen gebruiken. De plant gedijt goed in zonlicht en heeft weinig onderhoud nodig, waardoor het een populaire keuze is onder tuiniers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.