Ensete ventricosum 'Maurelii'

Overig kamerplanten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ensete ventricosum 'Maurelii' is een opvallende sierbananenplant met grote, paarse bladeren die een tropische uitstraling geven aan de tuin of het interieur. Deze plant kan uitgroeien tot een indrukwekkende hoogte van wel 3 tot 4 meter. Het is een snelle groeier die veel water en voeding nodig heeft om goed te gedijen. De 'Maurelii' variant heeft een opvallende rode nerf die mooi afsteekt tegen de paarse bladeren. Het is een goede keuze voor liefhebbers van exotische planten die graag een statement willen maken in hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Ensete ventricosum 'Maurelii' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist slechts matige verzorging. Regelmatig water geven en voldoende licht zijn essentieel voor een gezonde groei. Het is geen veeleisende plant en kan goed gedijen in een normale kamerplantomgeving.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht omdat dit de bladeren kan verbranden. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt gedraaid om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week in de zomer en minder vaak in de winter. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  De Ensete ventricosum 'Maurelii' houdt niet van fel zonlicht en kan het beste op een plek staan waar indirect licht valt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is daarom aanbevolen om de plant op een plek te zetten waar er wel voldoende licht is, maar waar de zonnestralen niet direct op de bladeren vallen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Het beste groeit de plant op een warme en zonnige plek in huis.

  De Ensete ventricosum 'Maurelii' bloeit niet, omdat het een siervariant is die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn bladeren. In plaats daarvan produceert de plant alleen bladeren gedurende het hele jaar. De bladeren zijn groot en groen met een mooie rode nervatuur.

  Ja, de Ensete ventricosum 'Maurelii' is een van de kamerplanten die de lucht in huis kunnen zuiveren. Planten nemen schadelijke stoffen op en zetten deze om in zuurstof. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verzorgen en stof van de bladeren te verwijderen voor een optimale luchtzuivering.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Ideale omstandigheden voor een kamerplant.

 • De plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om dode bladeren en stengels te verwijderen. Verwijder ook regelmatig bruine bladeren om de plant gezond te houden. Knip de bladeren tot aan de stam af, maar pas op dat je de groeipunt niet beschadigt.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig.

  De Ensete ventricosum 'Maurelii' gedijt goed in een rijke, goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd wateroverlast. Het regelmatig gebruik van organische meststoffen zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant heeft veel zonlicht nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens de zomermaanden. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken en dode bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Bemest de plant om de paar maanden met een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten.

  Deze plant kan worden schoongemaakt door de bladeren voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Verwijder vuil en stof regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is belangrijk om de bladeren niet te beschadigen tijdens het schoonmaken.

  De Ensete ventricosum 'Maurelii' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante, warme omgeving om de plant gezond te houden.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn om de plant gezond te houden. Zet de plant op een plek met een luchtvochtigheid tussen de 60-80%. Regelmatig besproeien kan helpen de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Ensete ventricosum 'Maurelii' groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten hebben van nature minder voedingsstoffen nodig dan tuinplanten. Gebruik daarom een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten, volg de instructies op de verpakking en bemest alleen tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en andere problemen.

 • Omschrijving

  De Ensete ventricosum 'Maurelii' is een opvallende sierbananenplant met grote, paarse bladeren die een tropische uitstraling geven aan de tuin of het interieur. Deze plant kan uitgroeien tot een indrukwekkende hoogte van wel 3 tot 4 meter. Het is een snelle groeier die veel water en voeding nodig heeft om goed te gedijen. De 'Maurelii' variant heeft een opvallende rode nerf die mooi afsteekt tegen de paarse bladeren. Het is een goede keuze voor liefhebbers van exotische planten die graag een statement willen maken in hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.