Sansevieria grandis

Sansevieria overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sansevieria grandis, ook wel bekend als de grotere variant van de Sansevieria, heeft langwerpige groene bladeren die puntig en stijf zijn. De bladeren kunnen tot wel een meter hoog worden en hebben een donkergroene kleur met lichtere dwarsstrepen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor in huis of op kantoor. Sansevieria grandis vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in verschillende lichtomstandigheden, van indirect zonlicht tot schaduw. Het is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen droge omstandigheden en weinig water nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Sansevieria grandis is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed kan gedijen in verschillende omgevingen. Met minimale waterbehoefte en weinig eisen aan licht en voeding, is het een ideale keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Sansevieria grandis heeft veel licht nodig en kan ook direct zonlicht verdragen. Plaats de plant bij voorkeur in een lichte ruimte, maar vermijd felle middagzon. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te stimuleren.

  Deze plant heeft matig water nodig en moet ongeveer eens in de week bewaterd worden. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door goed te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  De plant houdt van indirect zonlicht en kan ook in de schaduw groeien. Direct zonlicht moet vermeden worden, omdat dit de bladeren kan verbranden. Over het algemeen gedijt de plant goed bij helder, maar niet fel zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warme temperaturen en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Het is dus aan te raden om de plant op een warme en tochtvrije locatie te plaatsen.

  De Sansevieria grandis bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan tot wel 2 weken duren.

  Ja, de Sansevieria grandis is een kamerplant die bekend staat om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te absorberen en te zuiveren. Dit zorgt voor een gezondere en schonere lucht in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om zijn gezondheid en groei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt op deze plek.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, aangezien de bladeren langzaam groeien en op natuurlijke wijze afsterven. Verwijder dode bladeren om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kan hij worden verpot in een grotere pot.

  De plant heeft weinig water nodig en gedijt goed bij sporadisch water geven. Zorg ervoor dat de grond goed droog is tussen de gietbeurten door. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De plant gedijt goed in een goed doorlatende potgrondmix die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water te laten weglopen.

  Sansevieria grandis gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Vermijd te natte of te droge grond, en geef de plant af en toe extra voedingsstoffen in de vorm van meststof. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De plant heeft weinig water nodig en kan goed gedijen in droge omstandigheden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe stof verwijderen van de bladeren is voldoende onderhoud.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of borstel. Maak de bladeren af en toe schoon met een vochtige doek om stof te verwijderen. Spuit de plant niet in met water, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Sansevieria grandis heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Zet de plant niet te ver van het raam, maar vermijd felle zonnestralen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle bladeren gelijkmatig kunnen profiteren van het licht.

  De Sansevieria grandis gedijt het beste bij een gematigde tot warme temperatuur. De ideale temperatuur ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Sansevieria grandis moet matig zijn, niet te vochtig en ook niet te droog. Een luchtvochtigheid van rond de 50-60% is ideaal voor deze plantensoort. Als de lucht te vochtig is kan dit leiden tot schimmel en rot, terwijl te droge lucht kan zorgen voor uitdroging van de bladeren.

  De Sansevieria grandis gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde van 6 tot 7 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de grond te controleren om een gezonde groei te bevorderen.

  De Sansevieria grandis heeft een lage behoefte aan bemesting. Het is voldoende om de plant eens per maand tijdens de groeiperiode (van april tot september) te bemesten met een algemene kamerplantenmeststof. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels van de plant.

 • Omschrijving

  Sansevieria grandis, ook wel bekend als de grotere variant van de Sansevieria, heeft langwerpige groene bladeren die puntig en stijf zijn. De bladeren kunnen tot wel een meter hoog worden en hebben een donkergroene kleur met lichtere dwarsstrepen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor in huis of op kantoor. Sansevieria grandis vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in verschillende lichtomstandigheden, van indirect zonlicht tot schaduw. Het is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen droge omstandigheden en weinig water nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.