Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue Ice

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue Ice is een prachtige en opvallende vioolplant met diepblauwe bloemen die lijken op ijskristallen. De bloemen hebben een contrasterend wit oogje in het midden. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de lente en zomer en blijft compact van formaat, waardoor hij perfect is voor borders, potten en hangmanden. De Viola Twix F1 Blue Ice heeft een aantrekkelijke geur en trekt vlinders en bijen aan. Deze vioolplant heeft een lange levensduur en kan jaar na jaar terugkeren in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bloeiende plant met mooie blauwe bloemen die vaak wordt gebruikt als bodembedekker in de tuin. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien voor een gezonde groei en bloei.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue Ice is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus overleven in koudere temperaturen en is geschikt voor de Nederlandse winters. Het is aan te raden om de plant in de winterperiode extra bescherming te bieden tegen extreme vorst.

  Ja, deze plant is gemakkelijk te onderhouden en vraagt weinig speciale zorg. Hij groeit goed in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue Ice heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en licht kan krijgen in de tuin. Houd ook rekening met eventuele andere planten in de buurt die de groei van de Viola kunnen belemmeren.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue Ice groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg dus voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue Ice heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Over het algemeen is het aan te raden om de plant 2-3 keer per week water te geven.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue Ice is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Hierdoor zal de plant helpen bij het aantrekken van deze nuttige bestuivers naar jouw tuin. Het planten van deze bloemen kan dus bijdragen aan het behoud en de diversiteit van deze insectenpopulaties.

  Ja, als een inheemse plant die vlinders aantrekt en nectar levert, draagt ​​deze plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is ook een meerjarige plant die helpt bij het behouden van een gezond ecosysteem. Het planten van deze soort kan helpen om de diversiteit van flora en fauna te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en kan zelfs bloeien in de zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als deze in de volle zon staat. De plant zal goed gedijen en mooie bloemen produceren in de zon.

  Nee, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue Ice is niet eetbaar. Het is een sierplant en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het is vooral bedoeld voor decoratief gebruik in de tuin.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue Ice heeft de eigenschap om geluid te dempen door het absorberen en reflecteren van geluidsgolven. Het kan dus helpen om de omgevingsgeluiden te verminderen. Dit maakt het een goede keuze voor in de tuin of op het balkon.

 • Deze plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden. Snoei in het voorjaar dode of beschadigde takken weg. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  De Viola Twix F1 Blue Ice heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten om de Viola te laten gedijen.

  Tuinplanten zoals de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue Ice gedijen goed in goed doorlatende en vochtige bodems. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant helpen gedijen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Deze tuinplant kan goed worden geplant in borders, perken of in potten op het terras.

  Deze plant is winterhard en heeft over het algemeen geen speciale winterbescherming nodig. Mocht de winter extreem koud zijn, dan kunt u mulch rond de plant aanbrengen om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de grond goed waterdoorlatend is om vorstschade te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue Ice heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en geef regelmatig water. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals violen hebben regelmatig meststoffen nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en breng deze aan volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met hoeveel meststof je gebruikt.

  Mulch is een beschermende laag organisch materiaal die rond de plant kan worden aangebracht om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Door het gebruik van mulch kunnen planten beter groeien en bloeien en wordt het bodemleven gestimuleerd. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te controleren en indien nodig bij te vullen.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een geschikte pH-waarde zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Voor ongediertebestrijding bij tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue Ice is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spint en witte vlieg. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ingezet worden om het ongedierte te bestrijden. Ook is het belangrijk om de planten gezond te houden door ze op de juiste manier te verzorgen, zodat ze beter bestand zijn tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue Ice is een prachtige en opvallende vioolplant met diepblauwe bloemen die lijken op ijskristallen. De bloemen hebben een contrasterend wit oogje in het midden. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de lente en zomer en blijft compact van formaat, waardoor hij perfect is voor borders, potten en hangmanden. De Viola Twix F1 Blue Ice heeft een aantrekkelijke geur en trekt vlinders en bijen aan. Deze vioolplant heeft een lange levensduur en kan jaar na jaar terugkeren in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.