Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Orange

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Orange is een vrolijke en kleurrijke plant met prachtige oranje bloemen. Hij kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en bloeit langdurig. De plant heeft een compacte groeiwijze en is zeer geschikt voor op balkons, terrassen of in de tuin. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur aan tuinen of bloembakken. De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Orange trekt ook bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan een levendige en biodiverse omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, je bent geen groenblijvende plant. Je bent eenjarig en zult in de winter afsterven. Je valt onder de categorie van tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius en kan dus overleven in gematigde klimaten. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst om de kans op overleving te vergroten. Deze plant is ideaal voor in de tuin of op het balkon.

  De Viola Carneval F1 Orange is een makkelijk te onderhouden plant. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten. Daarnaast kan de plant profiteren van regelmatige dode bloemknoppen verwijderen.

  De Viola plant heeft een minimale ruimte nodig van ongeveer 20 centimeter in diameter. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en bloeien. Zorg er dus voor dat de plant niet te dicht op elkaar geplant wordt.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Orange groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Viola Carnaval F1 Orange heeft regelmatig maar matig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de zomer kan het nodig zijn om de plant iets vaker water te geven dan in de winter.

  Ja, deze plant trekt zowel vlinders als bijen aan vanwege de nectar en de opvallende bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en zorgt voor een levendige en kleurrijke omgeving. Het is belangrijk voor de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Ja, deze plant is heel goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast helpt het bij bestuiving en draagt het bij aan de diversiteit van planten in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor een gezonde en evenwichtige tuin.

  Deze plant bloeit meestal vanaf het vroege voorjaar tot aan het begin van de zomer. De bloei kan tot wel 6-8 weken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Orange kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt, vooral in warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Orange is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de kleurrijke bloemen. Eetbare viooltjes zijn vaak van een andere soort.

  Ja, de plant Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Orange heeft een beperkt geluidsdempend vermogen dankzij zijn bladeren en bloemen. Het effect zal echter minimaal zijn in vergelijking met andere geluidsdempende planten. Over het algemeen zijn bomen en struiken beter geschikt voor geluidsdemping dan laaggroeiende planten zoals Viola Carneval F1 Orange.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en dode bladeren regelmatig om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat je scherp gereedschap gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is raadzaam om 's ochtends water te geven om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant heeft het liefst goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Gebruik bijvoorbeeld potgrond voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om de groei en bloei te stimuleren.

  De bodem dient goed doorlatend en licht vochtig te zijn. Zorg voor een pH-waarde van neutraal tot licht zuur. Een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal wordt aanbevolen voor een gezonde groei van de plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bloemen te voorkomen.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant tijdelijk naar binnen te verplaatsen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant eens in de paar weken voor optimale groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking, meestal is dit één keer per maand tijdens het groeiseizoen.

  Mulchen verbetert de bodemstructuur, beschermt de wortels tegen vorst en helpt vocht vast te houden. Kies een organisch mulchmateriaal zoals compost, bladeren of stro en breng een laag van 5-10 cm aan rond de basis van de plant. Vermijd om de mulch tegen de stengels van de plant aan te brengen om schimmelvorming te voorkomen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Orange gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is maar wel goed doorlatend.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Viola Carneval F1 Orange, kunnen natuurlijke methoden zoals het planten van afwerende planten, het gebruik van insectenwerende zeep of het handmatig verwijderen van ongedierte helpen. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals nematoden of roofmijten worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Orange is een vrolijke en kleurrijke plant met prachtige oranje bloemen. Hij kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en bloeit langdurig. De plant heeft een compacte groeiwijze en is zeer geschikt voor op balkons, terrassen of in de tuin. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur aan tuinen of bloembakken. De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Orange trekt ook bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan een levendige en biodiverse omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.