Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Purple and Yellow

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Purple and Yellow is een prachtige plant met vrolijke paarse en gele bloemen. Het is een hybride variëteit die bekend staat om zijn heldere kleuren en unieke bloemvorm. De plant bloeit rijkelijk en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. De Viola Carneval F1 voegt een kleurrijke en levendige touch toe aan elke tuin of bloembak.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola's (Viooltjes) zijn over het algemeen niet groenblijvend. Ze zijn meestal eenjarige planten die bloeien in het voorjaar en de zomer en afsterven in de herfst. Het is aan te raden om ze elk jaar opnieuw te planten voor een continue bloei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Purple and Yellow is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Deze plant kan dus goed overwinteren in de tuin.

  Viola Carneval F1 Purple and Yellow is over het algemeen erg makkelijk in onderhoud. Zolang de plant voldoende water en licht krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Viola plant heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig tussen elke plant. Zorg ervoor dat de planten voldoende licht en lucht krijgen door ze niet te dicht op elkaar te planten. Over het algemeen kunnen de planten goed groeien in bloembedden of plantenbakken.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk vertragen en de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Purple and Yellow heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week in de zomer en 1 keer per week in de winter. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet te nat. Het is belangrijk om te controleren of de plant water nodig heeft door de grond te voelen voordat je water geeft.

  Ja, deze plant behoort tot de groep tuinplanten die vlinders en bijen aantrekken vanwege de nectarrijke bloemen. Het paars en geel gekleurde bloemen kunnen bijen en vlinders aantrekken. Het planten van deze bloem kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Tuinplanten zoals Viola Carneval F1 Purple and Yellow dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen en nectar. Ze kunnen een waardevolle bron van voedsel en schuilplaatsen bieden voor verschillende soorten dieren in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van maart tot en met mei en heeft een bloeiperiode van ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Deze plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon, maar het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als het erg warm is. Zorg er ook voor dat de plant regelmatig water krijgt en dat de grond niet uitdroogt. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin voor het beste resultaat.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft de potentie om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladeren en struikachtige groeiwijze. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en te verminderen.

 • Je kunt de dode bloemen regelmatig verwijderen om de bloeiperiode te verlengen. Snoei ook eventuele uitlopers of langwerpige stengels om de plant compact en gezond te houden. Voor de winterperiode kun je de plant terugknippen tot ongeveer 5 cm boven de grond.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Het is beter om de plant dieper te laten uitdrogen tussen gietbeurten door dan constant te veel water te geven.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Purple and Yellow gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Regelmatig bemesten in het groeiseizoen zal de bloei bevorderen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Purple and Yellow gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen uit de bodem voor een gezonde groei.

  De Viola Carneval F1 Purple and Yellow gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Deze planten zijn geschikt voor in de tuin en bloembakken.

  Om deze plant in de winter te beschermen, kun je gebruik maken van een mulchlaag van bladeren of stro rond de plant. Je kunt ook een beschermende doek of vliesdoek over de plant leggen bij strenge vorst. Zorg er daarnaast voor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen bloeien. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of bladeren. Breng een laag mulch aan rond de planten, maar houd de stengels vrij van mulch om schimmelgroei te voorkomen.

  De Viola houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de plant gezond te houden. Het gebruik van specifieke bodemverbeteraars kan helpen om de juiste pH-waarde te behouden.

  Voor ongediertebestrijding bij Tuinplanten kunnen natuurlijke bestrijdingsmethoden worden toegepast, zoals het gebruik van lieveheersbeestjes of het planten van kruiden die ongedierte afweren. Daarnaast kunnen ook chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, maar dit wordt vaak afgeraden vanwege mogelijke schade aan het milieu. Het regelmatig controleren van de planten op aanwezigheid van ongedierte en het verwijderen van aangetaste delen kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Purple and Yellow is een prachtige plant met vrolijke paarse en gele bloemen. Het is een hybride variëteit die bekend staat om zijn heldere kleuren en unieke bloemvorm. De plant bloeit rijkelijk en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. De Viola Carneval F1 voegt een kleurrijke en levendige touch toe aan elke tuin of bloembak.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.