Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Rose with Blotch

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Wittrockiana Group) Carneval F1 Rose with Blotch er en smuk blomstrende plante med lyserøde blomster og en kontrasterende mørkere farvet plet i midten. Denne plante tilhører Viola familien og er kendt for sine iøjnefaldende blomster. Carneval F1 Rose with Blotch er en hybridvariant, der trives godt i både fuld sol og halvskygge. Denne plante er perfekt til at opfriske bede, potter og hængende kurve i haven. Med regelmæssig pleje vil denne Viola-plante blomstre i lang tid og udgøre en farverig tilføjelse til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Rose with Blotch er ikke en stedsegrøn plante. Det er en årlig plante, der blomstrer i løbet af vækstsæsonen og derefter dør. Denne plante skal derfor genplantes hvert år.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -10 grader Celsius. Det er derfor vigtigt at beskytte planten mod hård frost. Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Rose med plet er velegnet til haven.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Regelmæssig vanding og tilstrækkeligt sollys er nok til at holde planten sund. Det er en stærk haveplante, der er modstandsdygtig over for forskellige vejrforhold.

  Viola Carneval F1 Rose med Blotch har brug for cirka 20 cm plads mellem andre planter i haven. Det anbefales at plante planterne med cirka 15-20 cm afstand fra hinanden, så de har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Sørg også for, at planterne får tilstrækkeligt sollys og fugt for optimal vækst.

  Haveplanter som Viola Carneval F1 Rose with Blotch trives bedst i halvskygge til fuld sol. Det er vigtigt, at de får tilstrækkeligt med sollys for at opnå en sund vækst og blomstring. I for meget skygge kan de have svært ved at vokse og blomstre godt.

  Viola Carnaval har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke mættet. Generelt kan planten have brug for vand en til to gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren og de farverige blomster, som tiltrækker dem. Det kan hjælpe med bestøvningen og fremme biodiversiteten i haven. Det er et smukt tilføjelse til enhver have og kan give en livlig udstråling.

  Ja, haveplanter som Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Rose with Blotch kan bidrage til biodiversitet ved at tiltrække insekter og andre dyr. Det er vigtigt at have forskellige plantearter i haven for en sund biodiversitet. Det anbefales at plante hjemmehørende plantearter for at optimere bidraget til biodiversitet.

  "Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Rose with Blotch" blomstrer fra marts til juni. Blomstringen varer normalt i ca. 6 til 8 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand for at undgå udtørring. Planter, der står i fuld sol, har ofte øget vandbehov.

  Nej, violplanter er ikke spiselige og dyrkes primært til dekorative formål i haven. Det anbefales ikke at spise blomsterne eller bladene. Det er vigtigt kun at spise planter, der er sikre at indtage.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Rose med Plet har evnen til at dæmpe lyd på grund af bladene og blomsterne, der absorberer lydbølger. Effekten er dog minimal i forhold til specifikke lyddæmpende materialer. Plantning generelt kan dog bidrage til et mere lydsvagt miljø.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære Viola Carneval F1 Rose med Blotch, da den har en kompakt vækst og ikke kræver beskæring. Fjern døde blomster regelmæssigt for at fremme væksten. Hvis planten bliver for stor, kan du forsigtigt beskære blomsterstilkene.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Vand helst ved rodområdet og undgå bladene for at forhindre skimmeldannelse.

  Pottemuld til haveplanter skal være veldrænet og næringsrig. Sørg for, at pottemulden er tilstrækkeligt luftig og ikke holder på vand for at undgå rådne rødder. Brug om nødvendigt speciel pottemuld til blomstrende planter for optimal vækst og blomstring.

  Jorden skal være godt drænet og rig på organisk materiale for optimal vækst af denne haveplante. Sørg for en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Tilsæt om nødvendigt kompost eller tørv for en bedre jordkvalitet.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for veldrænet jord og hold jorden fugtig, men ikke for våd. Denne plante er velegnet til haven.

  Det er vigtigt at beskytte denne plante mod frost om vinteren, f.eks. ved at lægge muld eller halm rundt om basen. Du kan også overveje at bruge en beskyttende overdækning som en fleecehætte. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod kolde temperaturer for at holde den sund.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for en veldrænet jord og placér planten et sted med tilstrækkeligt sollys. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Haveplanter har brug for regelmæssig gødskning med en generel gødning, der er egnet til blomstrende planter. Det er vigtigt at følge instruktionerne på emballagen af gødningen for at undgå overgødskning. Gød planten i vækstsæsonen for at fremme sund vækst og blomstring.

  Mulch hjælper med at holde på fugt i jorden og forhindrer ukrudtvækst omkring planten. Brug organisk materiale som træflis eller kompost for at sikre en sund jord. Det anbefales at lægge et lag mulch på ca. 5-10 cm rundt om planten.

  Den mest passende pH-værdi for haveplanter varierer normalt mellem 6,0 og 7,0. Dette betragtes som neutralt til let surt. En god jord med den rette surhedsgrad fremmer vækst og sundhed hos planter.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse anvendes. Derudover kan regelmæssig inspektion og manuel fjernelse af skadedyr hjælpe med bekæmpelsen. Endelig kan brugen af biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum også være effektiv.

 • Beskrivelse

  Viola (Wittrockiana Group) Carneval F1 Rose with Blotch er en smuk blomstrende plante med lyserøde blomster og en kontrasterende mørkere farvet plet i midten. Denne plante tilhører Viola familien og er kendt for sine iøjnefaldende blomster. Carneval F1 Rose with Blotch er en hybridvariant, der trives godt i både fuld sol og halvskygge. Denne plante er perfekt til at opfriske bede, potter og hængende kurve i haven. Med regelmæssig pleje vil denne Viola-plante blomstre i lang tid og udgøre en farverig tilføjelse til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.