Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Scarlet with Blotch

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Scarlet with Blotch is een bloeiende plant met opvallende rode bloemen met een vleugje paars en donkerder gekleurde vlekken in het midden. Deze plant behoort tot de Viooltjesfamilie en staat bekend om zijn kleurrijke en decoratieve uitstraling. De bloemen bloeien gedurende de lente en zomer en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Het is een populaire keuze voor tuinen, bloembakken en hangende manden dankzij zijn levendige bloemen en compacte groeiwijze.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Scarlet with Blotch is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het valt onder de categorie Tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst af te dekken met bijvoorbeeld een laagje stro of mulch. In de lente zal de plant weer uitlopen en bloeien.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en plaats hem op een zonnige plek in de tuin. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Scarlet with Blotch heeft ongeveer 15 tot 20 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden en te bloeien. Plaats ze ongeveer 20 tot 30 centimeter uit elkaar voor optimale groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Scarlet with Blotch groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant niet optimaal groeien en bloeien. Kies daarom een plekje in de tuin waar de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Scarlet with Blotch heeft ongeveer 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Een goede vuistregel is om de bovenste laag van de grond licht vochtig te houden.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere kleuren en zoete geur. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin die insecten aantrekt voor bestuiving.

  Ja, Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en voedsel en schuilplaatsen te bieden voor dieren. Het is belangrijk om een gevarieerde tuin te hebben met verschillende soorten planten om de biodiversiteit te bevorderen. Het is ook nuttig om inheemse plantensoorten te kiezen die goed gedijen in de lokale omgeving.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei en de bloei kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Deze plant kan dus prima in de volle zon geplaatst worden in de tuin.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de kleurrijke bloemen en niet voor consumptie. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Deze plant heeft geen specifieke eigenschappen die wijzen op geluidsdemping. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die zorgt voor kleur in de tuin. Over het algemeen zijn planten niet effectief in het dempen van geluid.

 • Jaarlijks snoeien na de bloei bevordert de groei en bloei van de plant. Verwijder dode bloemen en takken om de gezondheid van de plant te behouden. Knip de plant terug tot ongeveer 5 cm boven de grond.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant, vermijd bladnat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de grond. Let ook op dat de pot niet te klein is, zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien.

  De Viola houdt van goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en te zure grond.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren aan te brengen. Plaats de plant op een beschutte plek uit de wind en zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is. Het is ook mogelijk om de plant tijdelijk naar binnen te halen op een koele plek.

  Deze plant dient regelmatig water te krijgen, zeker tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant af en toe bij te mesten. Zorg voor een standplaats met voldoende zonlicht.

  Tuinplanten zoals deze viooltjes kunnen worden bemest met een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen en de plant gezond te houden. Bemesten kan het beste worden gedaan in het voorjaar en de zomermaanden.

  Het gebruik van organische mulch rond de plant zal helpen bij het behouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Mulch kan ook bijdragen aan het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen en het bevorderen van gezonde groei. Het is belangrijk om de mulch regelmatig bij te vullen om de voordelen te behouden.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH, tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen en slakken. Preventieve maatregelen zoals het gebruik van natuurlijke vijanden of het regelmatig schoonmaken rondom de plant kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte. Als er toch sprake is van een plaag, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen of handmatig verwijderen van het ongedierte worden overwogen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Scarlet with Blotch is een bloeiende plant met opvallende rode bloemen met een vleugje paars en donkerder gekleurde vlekken in het midden. Deze plant behoort tot de Viooltjesfamilie en staat bekend om zijn kleurrijke en decoratieve uitstraling. De bloemen bloeien gedurende de lente en zomer en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Het is een populaire keuze voor tuinen, bloembakken en hangende manden dankzij zijn levendige bloemen en compacte groeiwijze.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.