Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Special Marina

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Special Marina is een kleurrijke en opvallende plant die behoort tot de viooltjesfamilie. Deze plant produceert prachtige bloemen in verschillende tinten blauw, roze en wit, waardoor het een levendige toevoeging is aan elke tuin of balkon. De bloemen zijn compact en overvloedig, waardoor de plant een weelderige uitstraling heeft. De Viola Carneval F1 Special Marina gedijt goed in de zon of halfschaduw en vereist regelmatig water geven om gezond te blijven. Deze plant trekt ook nuttige insecten aan, waardoor het een waardevolle aanwinst is voor ecologische tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Special Marina is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die meestal wordt gekweekt als perkplant voor in de tuin of op het balkon. Het is aan te raden om elk jaar nieuwe planten aan te schaffen voor een continue bloei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Special Marina is winterhard tot ongeveer -5 tot -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens vorstperiodes te beschermen met bijvoorbeeld een laagje mulch of afgedekte pot. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant naar een beschermde plek te verplaatsen.

  De Viola Carneval F1 Special Marina is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Deze tuinplant kan goed gedijen in verschillende soorten bodem en heeft minimale waterbehoeften. Het is een sterke en veerkrachtige plant die weinig problemen zal veroorzaken bij het onderhouden ervan.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Special Marina heeft ongeveer 15 cm ruimte nodig tussen elke plant. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Houd ook rekening met de hoogte van de planten bij het bepalen van de ruimte tussen de planten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en zal minder goed gedijen in de schaduw. Het is daarom aan te raden om hem op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De Viola plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door gemiddeld 2-3 keer per week water te geven. Let hierbij op dat de grond niet te drassig wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de mooie bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken en ondersteunen.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Special Marina is goed voor biodiversiteit, omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast draagt de plant bij aan de diversiteit in de tuin en zorgt het voor een gezonde leefomgeving voor verschillende insecten.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van maart tot en met juni. De bloeiperiode kan ongeveer 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer. Zorg er wel voor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuingeplant en wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft de mogelijkheid om geluid te dempen dankzij het bladerdak en de structuur van de bladeren. Dit kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving waar de plant staat. Het effect is echter beperkt en hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van de plant en de omgeving.

 • Om de plant gezond en goed te laten groeien, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit kan gedaan worden door de bloemstengels dicht bij de basis af te knippen met een scherpe snoeischaar. Snoeien kan het beste worden gedaan in het voor- en najaar.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd bladvochtigheid om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de gezondheid en groei van de plant te stimuleren.

  Goede drainage is van essentieel belang voor de gezondheid van deze plant, aangezien deze gevoelig is voor wateroverlast. Daarnaast heeft de plant behoefte aan een vruchtbare grond met voldoende organisch materiaal. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met vochtige, goed doorlatende grond en een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Planten in een bloembak of hanging basket kan ook een optie zijn.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan worden gedaan door mulch rond de plant aan te brengen en de plant af te dekken met bijvoorbeeld een vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat.

  Deze plant houdt van een goed doorlatende grond en een plekje in de zon of halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor optimale groei en bloei. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor tuinplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

  Het is aanbevolen om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit helpt bij het beschermen van de wortels en zorgt voor een gezonde groei. Kies voor organische mulch zoals houtsnippers, compost of boomschors.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Tuingrond met toegevoegde compost kan helpen bij het behouden van een gezonde zuurtegraad.

  Bescherm de plant tegen slakken door gebruik te maken van biologische slakkenkorrels of koperen tape. Om luizen te bestrijden, kan je ze met water en zeep besproeien of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aantrekken. Controleer regelmatig op ongedierte en neem indien nodig passende maatregelen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Special Marina is een kleurrijke en opvallende plant die behoort tot de viooltjesfamilie. Deze plant produceert prachtige bloemen in verschillende tinten blauw, roze en wit, waardoor het een levendige toevoeging is aan elke tuin of balkon. De bloemen zijn compact en overvloedig, waardoor de plant een weelderige uitstraling heeft. De Viola Carneval F1 Special Marina gedijt goed in de zon of halfschaduw en vereist regelmatig water geven om gezond te blijven. Deze plant trekt ook nuttige insecten aan, waardoor het een waardevolle aanwinst is voor ecologische tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.