Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Violet Face'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola 'Carneval Violet Face' is een viooltje met opvallende paarse bloemen en een contrasterend wit gezichtje in het midden. De bloemen hebben een vrolijke en kleurrijke uitstraling, waardoor ze perfect zijn voor het opfleuren van tuinen, borders en bloembakken. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende het voorjaar en de zomer. De 'Carneval Violet Face' is een populaire keuze vanwege zijn unieke bloemen en levendige kleuren. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Violet Face' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die meestal bloeit in het voorjaar en de zomer en daarna vaak afsterft in de herfst of winter. Het heeft dus geen bladeren die het hele jaar door groen blijven.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Violet Face' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laagje mulch.

  Ja, deze plant is makkelijk te onderhouden en heeft weinig specifieke verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Zet de plant op een zonnige plek voor de beste resultaten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Violet Face' heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten, zodat de Viola genoeg licht, lucht en voedingsstoffen krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor een gezonde ontwikkeling.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, maar de Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Violet Face' kan ook gedijen in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Het is een sterke en veerkrachtige plant die zich goed aanpast aan verschillende groeiomstandigheden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het beste is om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om ongeveer 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleurrijke bloemen en zoete geur. Het is een goede keuze als je wilt dat je tuin wordt bezocht door deze insecten. Het helpt ook bij de bestuiving van andere planten in je tuin.

  Ja, Viola's spelen een belangrijke rol bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken met hun nectarrijke bloemen. Ze dragen bij aan een gezonde ecologische balans in de omgeving. Het is daarom goed om deze plant in de tuin te hebben voor de biodiversiteit.

  De plant bloeit meestal vanaf het late voorjaar tot aan het begin van de zomer. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm weer is. De plant zal mooi bloeien en groeien in de volle zon.

  De plant Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Violet Face' is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gebruikt in tuinen en plantenbakken. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, tuinplanten zoals violen kunnen helpen bij het absorberen van geluid, maar ze zijn niet specifiek ontwikkeld om geluid te dempen. Het effect zal dus minimaal zijn in vergelijking met echte geluidsdempende materialen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Snoei ook regelmatig om een compacte vorm te behouden.

  Deze plant houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, maar ook niet uitdroogt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  De plant heeft veel voedingsstoffen nodig en gedijt goed in vruchtbare en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg indien nodig meststoffen toe om de groei en bloei te stimuleren.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Violet Face' groeit het best in goed doorlatende en vochtige grond. De bodemkwaliteit moet licht zuur tot neutraal zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond niet te nat of te droog is voor optimale groei van deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek of in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is aan te raden om deze plant tijdens de wintermaanden te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld bladeren of stro rond de basis te leggen. Verwijder eventuele dode bladeren en bloemen om schimmelvorming te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd en niet uitdroogt tijdens de koudere periodes.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Voeg regelmatig meststof toe voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen, zoals compost of mestkorrels. Zorg voor een evenwichtige voeding met voldoende stikstof, fosfor en kalium voor gezonde groei en bloei. Bemest de planten regelmatig tijdens het groeiseizoen, maar vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan worden aangebracht rondom de planten in de tuin. Kies voor organisch mulchmateriaal zoals boomschors of compost.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Violet Face' geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de zuurgraad van de bodem te reguleren.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, trips en slakken. Wanneer ongedierte wordt waargenomen, kan dit bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen of door handmatig te verwijderen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te inspecteren en te zorgen voor een goede luchtcirculatie om de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  De Viola 'Carneval Violet Face' is een viooltje met opvallende paarse bloemen en een contrasterend wit gezichtje in het midden. De bloemen hebben een vrolijke en kleurrijke uitstraling, waardoor ze perfect zijn voor het opfleuren van tuinen, borders en bloembakken. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende het voorjaar en de zomer. De 'Carneval Violet Face' is een populaire keuze vanwege zijn unieke bloemen en levendige kleuren. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.