Viola (Wittrockiana Grp) 'Chrono Blue Eye'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Chrono Blue Eye' is een prachtige vioolplant met opvallende blauwe bloemen en een geel hartje in het midden. De bloemen hebben een uniek tweekleurig effect en bloeien rijkelijk gedurende de lente en zomer. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor in borders, potten of hangmanden. 'Chrono Blue Eye' trekt vlinders en bijen aan en gedijt het best op een zonnige of halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een ideale keuze voor kleurrijke en levendige tuincombinaties.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Chrono Blue Eye' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de lente en zomer bloeit en in de herfst en winter afsterft. Het is dus geen plant die het hele jaar door groen blijft.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Chrono Blue Eye' is winterhard tot -10 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen lichte vorst en is geschikt voor de tuin gedurende de wintermaanden. Het is aan te raden om de plant in strenge winters wat extra bescherming te bieden.

  Viola's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen minimale zorg. Ze hebben regelmatig water nodig en bloeien het beste in de zon of halfschaduw. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen kan de bloeiperiode verlengen.

  Deze plant heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om goed te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Planten ze op een afstand van minstens 15 cm van elkaar.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Chrono Blue Eye' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd.

  De Viola 'Chrono Blue Eye' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Let goed op de droogte van de grond voordat je water geeft.

  Ja, Viola's trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is dus een goede keuze voor een tuin die deze insecten wil aantrekken.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Chrono Blue Eye' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en draagt zo bij aan een gezonde tuinecosysteem. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze tuinplant bloeit van maart tot mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken. De bloemen zijn vaak blauw met een contrasterend oog in het midden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Chrono Blue Eye' kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Chrono Blue Eye' is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Het is belangrijk om giftige planten te vermijden en alleen eetbare planten te consumeren.

  Ja, Viola planten zijn bekend om hun geluidsdempende eigenschappen. Ze kunnen helpen om omgevingsgeluid te absorberen en zo een rustige omgeving te creëren. Viola planten worden vaak geplant in tuinen en op balkons om hun rustgevende effect.

 • Om een compacte groei te behouden, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit stimuleert de plant om nieuwe bloemen te produceren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft voedzame, goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Viooltjes gedijen het beste in vochtige en goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Ze hebben behoefte aan vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te zuur is.

  De Viola 'Chrono Blue Eye' gedijt het beste op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wateroverlast te voorkomen. Deze plant kan ook goed groeien in een bloembak of hanging basket op het balkon.

  Om de plant te beschermen tijdens de winter, is het aan te raden om deze af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast kan het helpen om de plant te verplaatsen naar een beschutte plek, bijvoorbeeld tegen een muur. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden, om rotting te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant om de paar weken tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te voorkomen en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulch voor een gezonde groei van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant komt om verstikking te voorkomen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Chrono Blue Eye' gedijt het best in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te optimaliseren. Het bijhouden van de juiste zuurgraad kan worden bereikt door het toevoegen van kalk of organisch materiaal aan de bodem.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Chrono Blue Eye', is het aan te raden regelmatig de planten te controleren op ongedierte. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of het plaatsen van lokdozen kan helpen bij het beheersen van plagen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en bij een ernstige plaag professionele hulp in te schakelen.

 • Omschrijving

  'Chrono Blue Eye' is een prachtige vioolplant met opvallende blauwe bloemen en een geel hartje in het midden. De bloemen hebben een uniek tweekleurig effect en bloeien rijkelijk gedurende de lente en zomer. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor in borders, potten of hangmanden. 'Chrono Blue Eye' trekt vlinders en bijen aan en gedijt het best op een zonnige of halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een ideale keuze voor kleurrijke en levendige tuincombinaties.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.