Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Gold

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Gold is een compacte en rijkbloeiende vioolplant met opvallende goudgele bloemen. De plant heeft een langdurige bloeiperiode en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Het blad is donkergroen van kleur en vormt een mooi contrast met de heldere bloemen. De Viola Twix F1 Gold is een sterke plant die goed gedijt in zonlicht of halfschaduw en weinig onderhoud vereist. Deze plant is perfect om wat kleur toe te voegen aan je tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Gold is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de winter zal afsterven en jaarlijks opnieuw geplant moet worden. Deze plant behoort tot de groep tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld mulch of vliesdoek. De plant kan over het algemeen goed overleven in ons klimaat.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Gold is makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Zorg voor voldoende water en een plek met voldoende zonlicht, dan zal de plant goed gedijen. Het is een sterke en gezonde tuinplant.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Gold heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt. Planten op een afstand van 15-20 cm uit elkaar voor optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw zal de groei minder optimaal zijn en zal de bloei mogelijk ook minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Tuinplanten zoals de Viola Twix F1 Gold hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin die helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit.

  Tuinplanten zoals de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Gold dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen en nectar. Dit kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de omgeving. Het is belangrijk om een gevarieerde tuin te hebben met verschillende soorten planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal vanaf het voorjaar tot in de zomermaanden. De bloei kan duren van maart tot en met juli.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral op warme dagen. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Gold is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gebruikt in tuinen en bloemstukken. Het consumeren van deze plant wordt niet aanbevolen.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Gold heeft een geluidsdempende werking door de bladeren en bloemen die het geluid absorberen. Het kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin. Het is echter geen specifieke geluidsdempende plant.

 • Je kunt de plant terugsnoeien om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om in het voorjaar of na de bloei te snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water, zodat de plant de rest van de dag kan opdrogen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Gold gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond vochtig te houden, maar laat geen water onderin de pot staan om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van een organische plantenvoeding kan de groei en bloei van de plant stimuleren.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Gold groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te droog is, en geef regelmatig water om de plant gezond te houden. Het is ook aan te raden om de bodem te voorzien van een beetje meststoffen om de groei te bevorderen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Gold gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Deze plant kan goed groeien in borders, plantenbakken of hanging baskets.

  In de winter heeft deze plant extra bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperaturen onder nul zakken. Je kunt de plant beschermen door mulch rond de wortels aan te brengen en door een beschermende doek of kooi over de plant te plaatsen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon of halfschaduw. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en geef indien nodig extra water tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig organische meststoffen toe te voegen om de groei en bloei te stimuleren. Gebruik bij voorkeur een meststof met een hoger fosforgehalte voor een goede wortelontwikkeling. Pas op met overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulch is een laag organisch materiaal die op de grond rond de plant wordt aangebracht om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan helpen om de temperatuur van de wortels te reguleren en de bodemvruchtbaarheid te verbeteren. Bij het mulchen is het belangrijk om de mulch niet direct tegen de stengels van de plant aan te brengen.

  Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Gold geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen en de plant gezond te houden. Een goed doorlatende bodem zorgt er ook voor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor aanvallen van bladluizen, slakken en rupsen. Om deze ongedierte te bestrijden, kan je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie en pyrethrine. Regelmatig controleren op tekenen van plagen en preventieve maatregelen nemen kunnen helpen bij het voorkomen van ernstige schade aan de plant.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Gold is een compacte en rijkbloeiende vioolplant met opvallende goudgele bloemen. De plant heeft een langdurige bloeiperiode en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Het blad is donkergroen van kleur en vormt een mooi contrast met de heldere bloemen. De Viola Twix F1 Gold is een sterke plant die goed gedijt in zonlicht of halfschaduw en weinig onderhoud vereist. Deze plant is perfect om wat kleur toe te voegen aan je tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.